Aktionærforening roser politianmeldelse

Formanden for Dansk Aktionærforening kalder det "vældigt positivt", at Finanstilsynet har politianmeldt både den tidligere bestyrelse og topchefer i Amagerbanken - men det er for tidligt at løfte armene i vejret.

Foto: Erik Refner.
Læs mere
Fold sammen
Nyheden om, at holdet, der stod i spidsen for Amagerbanken, da den krakkede, er blevet politianmeldt, bliver godt modtaget af Dansk Aktionærforening - men den bliver også modtaget med ophøjet ro.

Aktionærforeningens formand vurderer, at det, at Finanstilsynet nu har bedt Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet - kendt som Bagmandspolitiet - om at se på sagen, langt fra er det samme, som at tidligere aktionærer kan forvente at få erstatning for deres tab.

"Det er godt for retsopfattelsen, men det hjælper ikke dem, der har tabt penge på Amagerbanken umiddelbart. Det kræver en efterfølgende erstatningssag, hvis anklagemyndigheden altså vinder sagen," siger foreningens formand Niels Mengel til Berlingske.

Derudover bider han mærke i, at det slet ikke er sikkert, at Bagmandspolitiet kan grave nogen rygende pistol op af jorden.

"Vi ved, at rigtigt mange af de sager, der er blevet sparket over til Bagmandspolitiet, de er blevet frafaldet," siger han.

Ikke desto mindre synes Niels Mengel, at det er godt, at sagen nu er kommet videre fra Finanstilsynet.

"Det er vældigt positivt, at vi får et retsopgør. Det er nødvendigt. Den her paragraf er ikke prøvet før, så det er godt, at det sker," siger han om sagen og tilføjer:

"Det er klart, det er spektakulært, da det er hele bestyrelsen, men det er jo også dem, der i sidste ende er ansvarlige for de ting, der foregår."

Ud over de ni tidligere bestyrelsesmedlemmer har Finanstilsynet også politianmeldt den tidligere administrerende direktør Jørgen Brændstrup og det tidligere direktionsmedlem Allan George Ottesen.