Aktionærforening: Pandora bør selv styre kursfølsomt materiale

Det er et problem, når Pandora ikke selv har kontrol over, hvornår kurspåvirkende virksomhedsinformation rammer aktiemarkedet. Det mener administrerende direktør i Dansk Aktionærforening Leonhardt Pihl ifølge Dagbladet Børsen.

Arkivfoto: Pandora. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han kritiserer Pandora for ikke selv at styre offentliggørelsen af kurspåvirkende materiale, efter at en positiv analyse fra Carnegie har sendt smykkeaktien op med over 6 pct. tirsdag.

Ifølge Bloomberg baserede Carnegie den positive analyse på en rundspørge blandt en række forhandlere af Pandora-smykker.

Dermed kan Carnegie offentliggøre kurspåvirkende informationer til aktiemarkedet om Pandoras tredje kvartal, inden selskabets regnskab bliver fremlagt 1. november, skriver Børsen.

Og netop derfor opfordrer Leonhardt Pihl Pandora til at undersøge, om bedre kontrol er mulig.

Pandora mener dog, at selskabet har taget de nødvendige foranstaltninger.

»Som børsnoteret virksomhed giver vi kun informationer, der kan påvirke kursen, gennem OMX. Medarbejdere i Pandora, inklusive butiksansatte, er klar over, at de ikke må udtale sig om vores performance,« skriver kommunikationsdirektør i Pandora Kristian Lysgaard i en skriftlig kommentar til kritikken til Børsen.