Aktionærer kræver Spar Lolland-krak kulegravet

Jyske Bank har fået Spar Lollands aktiver forærende, viser beregninger. Dansk Aktionærforening kræver, at Spar Lollands krak bliver kulegravet.

Foto: Dennis Lehmann

Jyske Banks overtagelse af Spar Lolland skal gennem en nærmere granskning, lyder det fra Dansk Aktionærforening som reaktion på Jyske Banks overtagelse af den trængte bank.

Nye beregninger fra Dansk Formue- og Investeringspleje viser nemlig, at salget er sket til spotpris, mens aktionærer, investorer og staten taber flere hundrede millioner kroner, skriver Børsen.

Nyheden om overtagelsen kom i fredags, og den fik Aktionærforeningen til at reagere.

”Spar Lolland-krakket bør kulegraves. Jysk Bank har fået Spar Lollands aktiver forærende. Samtidig er det sket i en konstruktion, hvor både aktionærer og investorer efterlades uden en krone i konkursboet efter den kollapsede bank,” siger formanden for Aktionærforeningen, Niels Mengel.

”Det virker, som om Spar Lollands ledelse har mistet overblikket i den afgørende,” siger Niels Mengel.

Dansk Formue- og Investeringspleje er enig i, at salget skal undersøges nærmere.

"Ifølge min beregninger har Jyske Bank fået en bank forærende, som havde et betydeligt indlånsoverskud, en basisindtjening på omkring 90 mio. kr. og en kundemasse, som for langt størstedelens vedkommende er gode og sunde kunder," siger partner i Dansk Formue- og Investeringspleje, Johnny Madsen.

Administrerende direktør i Spar Lolland Ulrich Jespersen afviser kritikken. Han mener, at banken har taget sig godt betalt ved salget, der er kommet, efter at Finanstilsynet har påbudt Spar Lolland at foretage yderligere nedskrivninger på 289 millioner kroner.

Ulrich Jespersen siger, at banken ikke havde mulighed for at få tilført en tilstrækkelig mængde penge, og valget var derfor overdragelse til Finansiel Stabilitet eller et salg.

”Og det er jo lidt logisk, at lige netop i den situation mister man forhandlingskraften noget,” siger Ulrich Jespersen.

Sparekassen Lolland har indkaldt aktionærerne til et orienterende møde torsdag 31. januar.