Aktionærer kræver klare svar

Dansk Aktionærforening kræver, at ledelsen i Vestjysk Bank fortæller, hvordan den vil vride sig fri af fortidens syndere.

Dansk Aktionærforening kræver konkrete svar fra ledelsen om, hvordan Vestjysk Bank skal overleve. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard

Aktionærerne kræver klare svar fra ledelsen i Vestjysk Bank. Den stærkt kriseramte bank tjener nok penge, men har nogle lig med i lasten. Spørgsmålet er, hvordan den vil vride sig fri af fortidens syndere.

Sådan lyder det fra Dansk Aktionærforening i en kommentar til dagens nedskrivning fra Vestjysk bank på 375 mio. kr. Banken kører nu på kanten af overlevelse og har kun råd til at tabe yderligere 350 mio. kr., før den må dreje nøglen om.

”Nedskrivningen har bestemt ikke været sjov løsning. Vi har brug for nogle klare svar fra ledelsen af banken om fusionsplaner og omkostningsprocenter. Bankens basisindtjening er god nok, men gør banken konkret for at stoppe blødningerne fra tidligere,” siger formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel.

Direktør i Vestjysk Bank Vagn Thorsager siger til Ritzau Finans, at hovedfokus er på at få en højere solvensdækning, og den skal øges via bedre indtjening.

"Spørgsmålet er mere præcist, hvordan de vil gøre det. Det skræmmende er, at de argumenter og undskyldninger, som gav anledning til den store nedskrivning i banken i september, er de samme nu. Det, der yderligere er kommet til, er, at der ligeledes er problemer med de små engagementer,” siger Niels Mengel.