Aktionæraktivist jubler over Danisco

Der er god grund til at klappe i hænderne over DuPonts købstilbud på Danisco. Godt arbejde af Knutzen, lyder det fra aktionæraktivist Ole Steffensen.

Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danisco-topchefen Tom Knutzen kan godt klappe sig selv på skulderen, lyder det fra aktionæraktivisten Ole Steffensen. Danisco-aktionæren var manden, der i sin tid fik debatten om delingen af sukker- og ingrediensvirksomheden på dagsordnen. Og han er stolt over udviklingen siden.

"Efter omstrukreringen har det været en drømmeaktie at ligge inde med. Selv inden købstilbuddet kom op på det niveau, har det været en fantasisk udvikling virksomheden har været igennem i sidste par år", siger Ole Steffensen.

Han mener selv, at opdelingen var med til at sparke liv i en gammel virksomhed, hvis indtjening var for afhængig af eksterne faktorer.

"I det gamle Danisco var indtjening afhængig af hvordan de politisk besluttede tilskud gik. Sukkerdelen gjorde at det trak ned eller op. Men efter det blev solgt, er det blevet en utrolig interessant aktie", siger han.

Selvom der bliver spekuleret i et eventuelt modbud, giver Ole Steffensen ikke mere end 5-10 pct. chance for at det sker. Når Danisco-bestyrelsen anbefaler tilbuddet, er det fordi, de har haft alle parter inde over et eventuelt køb, og derfor er tilbuddet formodentlig også det optimale, vurderer han.

God pris, godt arbejde

- Jeg synes, det lyder som en rigtig god pris. Især set i lyset af, at kursen har udviklet sig godt inden, og det er en all-time high, den befinder sig på. Var buddet kommet, da kursen var 300, havde det været noget andet. Kursen er højt oppe, så det virker som et rigtig godt stykke arbejde Knutzon har lavet. Det glæder mig meget, siger Ole Steffensen.

Han kalder det "et lille eventyr", at aktien er steget med omkring 50 pct. i forhold til 2007, hvor ikke mange var glade for Danisco-aktien. Det viser, at viden og erfaringer ikke kan undervurderes. I dag kalder han det en virksomhed, der efter omstruktureringen minder om Novozymes. 

 - Det viser, at de gamle virksomheder har en værdi i sig i modsætning til mange af de helt nye virksomheder. Jeg tror for eksempel, at man om et par år vil kigge på Pandora og tænke, hvad kan de egentlig?, siger han.