Aktionær: »Vi ser frem til at få aktierne i spil«

Småaktionærerne i DONG Energy er glade for, at DONG snart går på børsen. Ingen af dem der dog besluttet sig for, hvor meget de vil sælge.

Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Staten er den klart største aktionær i DONG Energy, herefter kommer Goldman Sachs, og længere nede kommer en række danske energiselskaber.

Energiselskaberne har haft deres DONG-aktier siden de store energifusioner i slutningen af 90erne og starten af 00erne, og hos SE ser adm. direktør Niels Duedahl nu frem til, at DONG skal på børsen.

»Vi står en den stiutation, at vi har en forholdsmæssig stor andel af vores aktivmasse stående i DONG-aktier. Vi har ikke haft løbende afkast, for vi har beholdt vores DONG-aktier i troen på, at vi fik en upside, når børsnoteringen kom,« siger han, »Så det er klart, vi ser frem til, at vi får den reele markedsværdi vurderet og får muligheden for at sætte vores aktiver mere i spil.«

Niels Duedahl beskriver sit selskab som en glad aktionær i DONG, men han understreger, at man endnu ikke har besluttet, hvor stor en del af aktierne man vil beholde efter en børsnotering:

»Det har vi slet ikke forholdt os til. Og vi er i den situation, at vores kapitalstruktur er så stærk, at vi sagtens kan finansiere vores virksomheds udvikling uden at sætte DONG aktierne i spil. Vi har selvfølgelig interesse i, at vores værdipapirer er omsættelige, hvis vi falder over en interessant opkøbsmulighed,« siger han.

Nogenlunde samme besked lyder der fra Henrik Mentz, der er adm. direktør i Nyfors:

»Vi har været med i DONG i lang tid, og vi var med i den første børsindtrodution, da den blev aflyst, så vi er glade for, at børsnoteringen nu kommer. Vi har endnu ikke taget stilling til, hvor stor en ejerandel vi vil have efter børsnoteringen,« siger han.

Den største aktionær blandt energiselskaberne er SEAS NVE, og her er bestyrelsesformand Poul Arne Nielsen heller ikke afklaret om, hvor stor en del, man vil sidde på efter en børsnotering:

»Vi har ikke vurderet det endnu. Vi vurderer situationen fra dag, og vi synes DONG er i rigtig god gænge,« siger han.

Staten har som storaktionær meldt ud, hvad den vil have efter børsnoteringen: En andel på minimum 50 pct. indtil 2020.