Aktiespekulation for åben mikrofon

Fra tirsdag 1. november sender Radio24syv hver dag programmet »Millionærklubben«, som produceres af Berlingske Business - lytterne inviteres også med i klubben.

De fire værter i »Millionærklubben«: Fra venstre Søren Adelvard, inkarneret daytrader og tidligere ansat i Saxo Bank og E-Trade. I midten journalisterne Sune Aagaard og Pernille Enggaard, der har en fælles fortid på Dagbladet Børsen. Til højre aktieanalytiker Lau Svenssen, som i forvejen er velkendt aktieskribent i Berlingske Business. Fold sammen
Læs mere
Foto: Klaus Vedfelt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skal der købes? Skal der sælges? Og ikke mindst: Hvorfor? Og hvor kan der tjenes nogle hurtige penge? Lytterne er med til at købe og sælge, når »Millionærklubbens« værter hver morgen indtager aktiemarkedet lidt efter klokken ni.

Som noget nyt er aktier og investering omdrejningspunktet i en daglig radioudsendelse, der både bliver fascinerende, inspirerende og oplysende. Programmet sendes alle børsdage og begynder samtidig med, at handlen på fondsbørsen i København går i gang.

Sammen med gæster i studiet og lyttere, der er med på telefonen, sidder værterne og diskuterer, analyserer og handler aktier og andre værdipapirer i realtid, og hvis de ser deres snit til det, slår de til og kaster penge efter det, de tror på. To aktieeksperter får hver en kvart million kroner til at investere, og lytterne kan hele tiden følge med i, hvordan puljerne udvikler sig – om værterne taber eller vinder.

Nørdet OG pædagogisk

En journalistisk studievært guider lytterne igennem alt om aktieinvestering – fra det næsten nørdede til overfladiske rygter – og to aktieeksperter bidrager med deres omfattende viden om aktier. De repræsenterer helt forskellige investeringsstrategier – fra daytrading til mere forsigtig fundamental analyse.

Lytterne får svar på, hvorfor markederne reagerer, som de gør. Hvad der har betydning for, om et selskab går op eller ned, og om man kan gøre en god handel – og hvor det gælder om at komme ud i en fart. Lytterne må så afgøre, om de vil tage læringen med sig videre, eller om aktiemarkedet er præcis så uforud-sigeligt, som man som udenforstående ofte får indtryk af. Kendte navne i studiet

»Millionærklubben« består af journalist og forfatter Sune Aagaard, der er partner i udviklingsfirmaet Kontrabande og senest aktuel med bogen »Wall Street« om millionæren og investeringsrådgiveren Per Wimmer – samt journalist Pernille Enggard, der i sin tid begyndte som erhvervsjournalist på Børsen sammen med Sune Aagaard. De to aktieeksperter er Lau Svenssen og Søren Adelvard, der tilsammen har prøvet alt inden for handel med og rådgivning om værdipapirer. De to sidstnævnte bestyrer den pose penge, som »Millionærklubben«har fået stillet til rådighed til at handle for. Lau Svenssen er fra Aktieinfo og i øvrigt et velkendt navn i Berlingske Business, hvor han jævnligt skriver om aktier. Søren Adelvard har tidligere arbejdet for Saxo Bank, E-Trade og Difko. Kanalchef Mads Brügger fra Radio24syv anser finans- og erhvervsstoffet som noget af det mest interessante i mediebilledet lige nu.

»Markedet er som en fortløbende thriller, og »Millionærklubben« er en fantastisk måde at forløse det på. Samtidig håber vi at kunne åbne folks øjne for, hvordan handel med værdipapirer rent faktisk foregår, så det ikke forbliver en okkult videnskab forbeholdt bankerne,« siger Mads Brügger.

Læs mere på Radio24syv.dk