Aktier: Novo kan diktere retningen i ellers neutralt marked

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen

Det peger i retning af en relativt flad åbning på det danske aktiemarked fredag morgen, hvor særligt indekstunge Novo Nordisk kan komme i fokus og være stærkt medvirkende til at diktere den overordnede retning.

Torsdag sluttede det ledende C20 Cap-indeks 0,4 pct. højere i 1029,44, og senere lukkede de amerikanske aktieindeks også med pæne stigninger.

Det fulgte oven på skuffende detailsalgstal fra USA, som havde været med til at understøtte aktiebørserne, da det dæmpede markedsdeltagernes forventninger til en kommende amerikansk renteforhøjelser - ved rentemødet i næste uge.

Det har også understøttet de asiatiske børser fredag, mens de europæiske børser imidlertid indikeres til at åbne en smule lavere.

NOVO OFFENTLIGGØR DATA

Herhjemme vil der fra morgenstunden blive kigget mod Novo Nordisk, der torsdag sluttede 0,2 pct. lavere i 304,60 kr. Medicinalselskabet offentliggør kl. 8.30 data for, hvor meget anvendelsen af GLP-1-analogen Semaglutid kan reducere risikoen for hjerte-kar-død, blodpropper og slagtilfælde.

Dataene fremlægges i forbindelse med den europæiske diabetesforenings årsmøde i München.

I en anden branche er A.P. Møller-Mærsk på trods af torsdagens flade udvikling steget pænt på det seneste forud for konglomeratets strategiopdatering, som vil komme inden udgangen af september.

Fredag kommer desuden de ugentlige ratetal, som formentlig vil være påvirket af konkurrenten Hanjins betalingsstandsning, der har trukket en del kapacitet ud af markedet og fået rederiets kunder til at søge andre græsgange.

TDC FORTSAT I FOKUS

Sluttelig vil der fortsat være fokus på teleselskabet TDC, der sluttede 5,8 pct. højere i 37,56 kr. torsdag. Det fulgte, efter at der ud på eftermiddagen var rygter om, at den amerikanske kapitalfond Apollo, som i juli forgæves forsøgte at købe teleselskabet, angiveligt nu skulle være interesseret i at komme med et højere bud.

Det skrev Bloomberg News torsdag med henvisning til anonyme kilder med kendskab til processen.

Ifølge nyhedsbureauet skulle også andre kapitalfonde være interesserede, og endelig overvejer den svenske konkurrent Telia angiveligt også at byde - afhængigt af, om TDC skulle gå videre med et af de øvrige bud.

/ritzau/FINANS