Aktier: Matas' forventninger vil tage fokus

Matas vil være i fokus torsdag morgen, efter selskabet har fremlagt sit resultat for 2014/15, der viste en fremgang på stort set samtlige poster sammenlignet med samme periode sidste år, men hvor forventningerne til 2015/16 måske vil skuffe nogle investorer.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Scanpix 2013 Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Efter børslukketid onsdag er det amerikanske aktiemarked steget pænt målt på det brede S&P 500-indeks, mens Nasdaq-indekset satte rekord, og aktierne er også fortsat opad på børserne i Japan torsdag morgen.

Til gengæld indikerer de amerikanske futures et svag fald på omkring 0,1 pct., og også den tyske Dax-future falder 0,3 pct. torsdag morgen, mens Euro Stoxx 50-indekset ser ud til at falde 0,4 pct. ved åbningen.

Hvis de forhold skal indikere retningen herhjemme, er der udsigt til et svagt fald efter onsdagens stigninger, hvor det toneangivende C20 Cap-indeks sluttede med en gevinst på 0,9 pct. til 1026,23.

Uden for eliteindekset viser regnskabet for Matas, at selskabet tjente 85 mio. kr. før skat i fjerde kvartal 2014/2015 mod 67,1 mio. kr. året forinden, og at man præsterede en EBITA-margin på 17,5 pct. for hele året.

Til gengæld er forventningen, at den kan falde en smule i 2015/2016, da selskabet forventer, at den lander i intervallet 17-17,5 pct. Matas' omsætning i fjerde kvartal steg til 772,2 mio. kr. fra 744 mio. kr. i samme periode sidste regnskabsår, og forventningen er en vækst i salget, like-for-like, på 2 pct. i det nye regnskabsår.

Torsdag er der stort ingen nye anbefalinger eller kursmål fra bankerne for de danske aktier, men Nordea har dog fået hævet sit en spids af RBC til 92,45 kr. fra 87,63 kr. oven på selskabets kapitalmarkedsdag torsdag. Her lød det blandt andet, at banken - som for nylig har været i vælten i Sverige for sin manglende indsats mod hvidvask - vil være et stabilt udbytteselskab, som sender 75 pct. af overskuddet tilbage til aktionærerne.

Flittige Pandora-aktionærer vil torsdag skele til Signet Jewelers, der er den største forhandler af Pandora-smykker i USA og kommer med regnskab først på eftermiddagen. Rederiet Nordens ejere kan også få et indblik i markedets tilstand, når der er nyt fra konkurrenten Golden Ocean, som offentliggør sin præstation for årets tre første måneder.

Vestas har annonceret en ordre på 83 megawatt (MW) i Tyrkiet, og det kan givetvis puste en smule til aktien, der onsdag steg 0,9 pct. til 348,40 kr. Med ordren er Vestas oppe på en samlet annonceret ordreindgang på 3068 MW indtil nu i 2015, men møllerne til den tyrkiske kunde Bak Enerji Üretimi skal dog først leveres i 2016. Udover mølleordren kan Vestas-aktionærerne godte sig over, at man har scoret en tiårig serviceaftale i kategorien AOM 4000 på de 25 styk V126-3,3 MW-møller.

Resten af torsdag er der ud over Matas mange mindre regnskaber i kalenderen herhjemme. Det gælder Arkil, United International Enterprises, Victoria Properties, Victor International, Erria, Deltaq, Skako og Luxor.