Aktier: Genmab tager igen teten i stigende C20

De danske eliteaktier lægger an til en stigning for fjerde dag i træk. Forrest ligger Genmab, der i den seneste tid ofte har ligget i spidsen, når der er fremgang blandt aktierne, uden at der nødvendigvis er nyheder om selskabet.

Genmab stiger med 2,9 pct., mens C20 Cap stiger 1,1 pct., efter at både Den Europæiske Centralbank og den britiske centralbank efter dansk lukketid torsdag gav indtryk af, at der er tiltag på vej i løbet af sommeren. Fold sammen
Læs mere
Foto: NF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Genmab stiger med 2,9 pct., mens C20 Cap stiger 1,1 pct., efter at både Den Europæiske Centralbank og den britiske centralbank efter dansk lukketid torsdag gav indtryk af, at der er tiltag på vej i løbet af sommeren.

Centralbankerne var med til at sende de amerikanske aktier op, og siden er også de asiatiske af slagsen blevet handlet i positivt terræn.

»Fremgangen på de internationale aktiemarkeder fortsætter. Baggrunden er, at der i går kom antydninger fra både ECB og Bank of England om, at der måske snart vil komme nye lempelser af pengepolitikken,« skriver Sydbank i en morgenkommentar.

NY ORDRE TIL VESTAS

På selskabsplan var der nyt fra Vestas torsdag aften, hvor vindmølleproducenten fortalte om en ordre på samlet 162 megawatt (MW) i USA. Det fulgte, efter at vindmølleproducenten tidligere på dagen havde fået en ordre på 76 MW i Sverige. Aktien stiger fredag 1,4 pct. til 458,90 kr.

A.P. Møller-Mærsk, hvis B-aktie fredag stiger med 0,7 pct. til 8765 kr., kan fredag få interesse i forbindelse med de ugentlige data for containerfragtraterne. I denne uge ser rederierne ud til at være lykkes godt med at få løftet raterne igen efter en stribe annonceringer af prisforhøjelser på Asien/Europa-ruterne.

Det samlede rateindeks fra Shanghai Shipping Exchange, der dækker over priserne på fragt af containere fra Shanghai til destinationer i hele verden - det såkaldte Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) - stiger med hele 36,7 pct. til 752,65 i denne uge.

Desuden pågår der stadig snak i markedet om konglomeratets fremtidige struktur, efter at Maersk Oil tidligere på ugen mistede sin kontrakt i Qatar.

CARLSBERG SÆNKER PRISEN

Torsdagens højdespringer, Carlsberg, må nøjes med en plads i de kedelige ende af C20 Cap fredag. Bryggeriaktien stiger 0,6 pct. til 6387,50 kr. efter nyheden om, at priserne skal sættes ned på det russiske marked. Det skal sikre Carlsberg en øget markedsandel på det store marked, siger topchef Cees 't Hart i et interview ifølge Bloomberg.

Novo Nordisk har fået sænket kursmålet af Swedbank, der nu ser en pris på 375 kr. for medicinalaktien mod tidligere 395. Anbefalingen lyder fortsat på "neutral". Novo Nordisk-aktien falder 0,03 pct. til 358,00 kr.

Tryg, der sidste mandag blev lukket ude af det gode C20-selskab, fik sent torsdag eftermiddag hævet sit kursmål af børshuset Keefe, Bryette & Woods (KBW) til 143 kr. fra tidligere 141 kr. Anbefalingen er fortsat "outperform", viser data fra Bloomberg News. Aktien stiger 1,9 pct. til 121,20 kr.

Egetæpper kommer fredag med regnskab for fjerde kvartal og dermed hele regnskabsåret 2015/16, hvor selskabet venter en omsætning på 925-950 mio. kr. samt et resultat før skat på 70-80 mio. kr. Desuden venter tæppeproducenten en EBIT-margin på 8-9 pct. Tæppeaktien steg torsdag 1,7 pct. til 205,00 kr., men er endnu ikke handlet fredag morgen.

TVIST HOS TOPSIL

Endelig er Topsil - eller Cemat, som selskabet nu hedder - i vælten, da Erhvervsstyrelsen torsdag afviste indsigelser fra taberen af budkampen om selskabet, National Silicon Industry Group (NSIG), samt tre aktionærer med knap 10 pct. af aktiekapitalen i forbindelse med salget af siliciumforretningen til Globalwafers.

Sagen stopper dog ikke der, lyder det fra NSIG og de tre aktionærer, der fortsat føler sig overbeviste om, at tilbuddet fra NSIG, som indløb kort før den generalforsamling, hvor Topsil-bestyrelsen alligevel valgte at acceptere buddet fra Globalwafers, er bedre end det accepterede bud.

Topsil-aktien stiger 1,4 pct. til 0,29 kr.