Aktier: DSV kan igen stjæle fokus i roligt marked

Transportselskabet DSV og ingeniørkoncernen FLSmidth kan løbe med opmærksomheden torsdag morgen, hvor det danske marked forventes at gå en rolig åbning i møde.

Foto: Malte Kristiansen

Det danske eliteindeks, C20 Cap, lukkede onsdag med et fald på 0,4 pct. til niveau 1166,47.

I løbet af natten skuffede det kinesiske Caixin-PMI investorerne, da det kom ud 0,4 point lavere, end markedet havde forventet. Stemningen på de asiatiske markeder er også til den negative side fra morgenstunden, hvor også futures i de tre store amerikanske aktieindeks falder en smule, mens DAX -futuren i Tyskland går 0,2 pct. tilbage.

Den lettere negative stemning kan smitte af de på de europæiske markeder torsdag, vurderer Morten Hessner, seniorstrateg i Nordea.

- I lyset af tallene fra Kina forventer vi, at de europæiske aktiemarkeder åbner med moderate fald fra morgenstunden på trods af den positive afslutning i USA i går aftes, skriver han i en kommentar.

Torsdag kan DSV igen komme i fokus efter onsdagens stærke regnskab for andet kvartal, der både bød på en opjustering af forventningerne til 2017 og en øget indtjening.

Siden har analytikerne regnet nye tal for selskabet, og flere finanshuse har præsenteret ændringer i anbefalinger og kursmål. Der hersker dog langt fra enighed om DSV-aktiens udsigter oven på regnskabet, der er blevet mødt med forhøjede kursmål, men også en sænket anbefaling, samtidig med at flere børshuse stadig er lunkne over for aktien.

Nordea har eksempelvis hævet kursmålet for selskabets aktie, der onsdag lukkede 3,0 pct. højere i rekordhøje 427,50 kr., til 475 kr. fra 450 kr., mens Barclays har ændret kursmålet til 455 kr. fra 420 kr. Begge finanshuse har fastholdt deres anbefaling, der lyder på henholdsvis "køb" og "overvægt".

ORDRE TIL FLS I URUGUAY

FLSmidth kan også løbe med noget af opmærksomheden, efter at ingeniørkoncernen fra morgenstunden offentliggjorde, at den har vundet en ordre om design, indløb og levering af udstyr til en komplet cementfabrik i Uruguay. Selskabet forventer, at ordren, der har en samlet størrelse på mere end 30 mio. dollar, vil være fuldt leveret ved udgangen af 2018.

Onsdag steg aktien 0,3 pct. til 394 kr.

Mærsk sank til bunds i det danske C20-indeks onsdag, hvor B-aktien faldt 1,6 pct. til 13.590 kr. Det skyldtes større frasalg fra udenlandske investorer. Fortsætter det, kan nedturen for aktien fortsætte torsdag, hvor prisen på olie falder en smule fra morgenstunden.

Parken Sport & Entertainment kan også få del i opmærksomheden, da FCK stadig er i spil til Champions League efter en sejr over Vardar fra Makedonien. Torsdag lukkede aktien 1,2 pct. højere i 87,50 kr.

Forud for torsdagens børsåbningen fremlagde Banknordik sit regnskab, der viste faldende en smule faldende netto renteindtægter i andet kvartal sammenlignet med samme periode sidste år, mens netto gebyrindtægterne havde fået et nøk op. Onsdag lukkede bankaktien med en stigning på 0,8 pct. til 129 kr.

Også Greentech er klar med regnskab torsdag, efter at aktien lukkede med et fald på pct. 0,7 pct. til 6,85 kr. onsdag.