Aktier: Coloplast træder op på podiet efter regnskab

Foto: Sarah Christine Nørgaard

Små fald har torsdag fået fat i de europæiske aktiemarkeder, hvor regnskabssæsonen præger handlen. En nedjustering rammer Coloplasts konkurrent på sårplejemarkedet - britiske Smith & Nephew - mens Coloplast selv brillerer som den næstmest stigende blandt Europas største selskaber.

En opjustering til omsætningsvæksten har sendt Coloplast 4,3 pct. højere til 559,60 kr.

Kun schweizisk-amerikanske Logitech, der er kendt for sine tasturer og computermus, har mere succes i Europa Stoxx 600-regi. Aktien stiger 6,8 pct. i kølvandet af sit årsregnskab. Omsætningen satte rekord i 2017/18, efter et salg i fjerde kvartal på 592 mio. dollar. Det var 26 mio. dollar mere end ventet, ifølge Reuters.

På indeksniveau ligger Europa Stoxx 600 ved 13-tiden til et lille fald på 0,3 pct.

Den britiske medicokoncern Smith Nephew gør sig særligt negativt bemærket med et kursfald på hele 7 pct. efter en nedjustering. Selskabet venter nu, at den underliggende omsætningsvækst vil lande i niveauet 2-3 pct. i 2018. Tidligere regnede selskabet med en underliggende vækst på 3-4 pct.

Der er også markant salgspres på Fingerprint Cards. Den tidligere svenske børskomet, hvis liv på aktiemarkedet de seneste år har været som en høj rutsjebane, har leveret et svagt regnskab for første kvartal.

Det straffes på børsen med et kursfald på over 12 pct. til lige under 7 svenske kr. Det er det laveste niveau siden begyndelsen af 2015. Aktien var på toppen oppe i 135 svenske kr. i december samme år.

Omsætningen faldt i første kvartal med knap 60 pct. til 290 mio. svenske kr., og regnskabet viser et underskud på driften på 175 mio. svenske kr.

For Adidas er regnskabets time heller ikke god ved aktionærerne. Aktien falder med 1,3 pct. efter en lidt skuffende omsætning i første kvartal. Derimod var indtjeningen bedre end ventet.

/ritzau/FINANS