Aktier: Britisk medicinalkoncern slagtes efter nedjustering

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den britiske medicinalkoncern Hikma Pharmaceuticals får smæk af investorerne, efter at koncernen har skåret i forventningerne til omsætningen i år på grund af øget konkurrencen i USA med tilhørende pres på priserne. Det får investorerne til at sende aktierne i dybet med 13,8 pct. torsdag middag.

Dermed er Hikma den mest faldende aktie i det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600, der samlet falder med 0,2 pct.

Det er regnskabsnyt og en tilhørende nedjustering, der sender aktien ned. Medicinalkoncernen venter nu en omsætning i år på omkring 2 mia. dollar, hvilket er i den nedre ende af det tidligere udmeldte interval 2-2,1 mia. dollar.

- Vi mener, at nedjusteringen var ventet i betragtning af udviklingen i lignende selskaber i andet kvartal, skriver finanshuset Morgan Stanley i en kommentar ifølge Reuters.

I den anden ende af indekset er smilene derimod store hos investorerne hos verdens største producent af tandimplantater, schweiziske Straumann. Aktien ligger ved middagstid til et plus på 8,4 pct., efter at selskabet har landet et andet kvartal som ventet.

- Fortsætter året, som det er begyndt, er det klart, at vi får et meget godt 2017 med højere indtjening, og det vil selvfølgelig føre til højere udbytte, sagde koncernens direktør, Marco Gadola, til Bloomberg News.

To danske aktier blander sig også i torsdagens nyhedsstrøm på det europæiske marked. Det er Vestas og ISS, der begge har afleveret regnskaber, som faldt skuffende ud. De to selskaber falder med henholdsvis 6,9 og 6,1 pct. i middagshandlen.