Aktiemarkedet tror ikke på Danisco-budkrig

De amerikanske investorer sendte Dupont-aktien ned efter mandagens bud på Danisco. Buddet på de 36 mia. kr. er højt, mener de amerikanske investorer. Danisco-aktien lukkede mandag under de 665 kr. per aktie, som Dupont har budt, hvilket ligeledes indikerer, at markedet ikke tror på et højere bud.

DuPont vil købe Danisco for 36 milliarder kroner. Danisco-ledelsen mener, at det er en god pris for selskabet, og umiddelbart tror aktiemarkedet heller ikke på en budkrig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hver gang der bydes på et selskab, starter spekulationen om muligheden for en budkrig. Det gælder naturligvis også i forbindelse med Duponts bud på Danisco, men aktiemarkedets dom er i første omgang soleklar: Der kommer ingen budkrig.

Dansico-aktien lagde mandag ud med at stige til de over 665 kr. per aktie, som Dupont har budt, men ved børslukketid endte Danisco-aktien i 657 kr., altså noget under buddet fra Dupont. Havde markedet ventet et højere, konkurrerende bud fra anden part, så burde aktien være lukket over de 665 kr.

Dupont-aktien faldt

Herhjemme vurderede de fleste Danisco-analytikere da også umiddelbart, at Dupont har lagt et bud, der er så højt, at det bliver svært at matche for andre. Dupont er da også det selskab, som vurderes at have de største synergier ved et køb af Danisco.Analytiker Lars Topholm fra Carnegie er dog ikke begejstret for buddet, og Dagbladet Børsen redegør også tirsdag for mulige argumenter for en budkrig, men aktiemarkedets dom er foreløbigt den modsatte.

På den anden side af Atlanten lukkede Dupont-aktien 1,5 procent lavere, og amerikanske analytikere forklarer over for Bloomberg, at det skyldtes, at buddet synes i den højt ende, samt at Dupont var svage i sine udmeldinger om, hvor meget opkøbet kan bidrage til indtjeningen.Spørgsmålet er så, hvordan Danisco-aktien reagerer, når børsen åbner kl. 9.