Aktiemarkederne bekymrer ATP-topchefen

At investorer er villige til at tage en stadig større risiko for et stadig lavere afkast giver stof til eftertanke hos ATP-chef Carsten Stendevad.

Carsten Stendevad, topchef for ATP Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

- Finansmarkederne steg pænt i første halvår, men når man ser ud af vinduet og ser på verdensøkonomien, så buldrer det jo ikke derudaf. Vi er stadigvæk bekymrede og nogle af vores aktive investeringsstrategier handler netop om, om der er en måde at være inde i markedet på, hvor vi også kan komme hurtigt ud, hvis tingene vender, siger Carsten Stendevad til Ritzau Finans.

Han tilføjer, at ATP ser mest på, hvad det er for en betaling, det får, når det sætter risikokroner på bordet.

- Der synes vi ikke, at vi altid bliver tilbudt ligeså meget, som vi egentlig mener, vi har krav på. Det er en måde at sige, at vi er forsigtige, og når vi har pengene på bordet, har vi stor fokus på risikostyring og om, hvordan vi klarer det, hvis markederne vender, siger Carsten Stendevad.

Af risici for finansmarkederne peger han på udsigterne for økonomien generelt.

- Vi skal have gang i verdensøkonomien, og som vi også har set fra de sidste udmeldinger fra centralbanker her hen over weekenden, så må vi erkende, at trods fremskridt så har de globale arbejdsmarkeder det fortsat ikke alt for godt, siger Carsten Stendevad og tilføjer:

- Vi har ikke nok vækst. Derfor ser den lempelige politik, der føres, ud til at fortsætte. Det hjælper jo finansmarkederne, men det, alle sammen jo godt vil have, er en sund og stærk verdensøkonomi - der er vi ikke helt endnu.

I forhold til de geopolitiske risici taler han om en direkte og indirekte effekt, hvor den direkte er eksponering til aktiver i de uroplagede lande. Den store risiko vurderer han dog er den mulige påvirkning af de store europæiske økonomier.

- Det er alle de potentielt afledte effekter, vi er bekymrede for, og som alle bør bekymre sig for. Der følger vi udviklingen tæt ligesom alle andre. Det spiller ind i vores overordnede risikoappetit, idet det påvirker vores syn på de gode og dårlige scenarier. Så det påvirker vores overordnede risikoprofil - men ikke alt for meget endnu, siger Carsten Stendevad.