Aktiekurs styrtdykker: Anders Holch Povlsen har tabt milliarder på tøjfirma siden marts

Den britiske webshop Asos har mere end halveret sin markedsværdi siden marts, og det koster storaktionæren Anders Holch Povlsen milliarder på papiret.

Anders Holch Povlsen blev i januar blev nummer 240 på Bloombergs liste over de rigste mennesker i verden. Han har en anslået formue på over 60 milliarder kroner. Pr-foto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en hård dag for den britiske webshop Asos, som Bestseller-rigmanden Anders Holch Povlsen er storaktionær i.

Selvom selskabet har fremlagt et årsregnskab, hvor salget er vokset med 20 procent til 34 milliarder kroner, sender investorerne mandag eftermiddag aktien ned med 15 procent.

Dermed er Asos' aktiekurs de seneste seks måneder faldet med mere end 50 procent og har barberet knap 7,8 milliarder kroner af værdien af Anders Holch Povlsens ejerandel i selskabet.

Dagens store kursfald kommer, efter at selskabet mandag har meddelt, at det også er ramt af den verdensomspændende forsyningskrise, som i øjeblikket udspiller sig.

Webshoppen, der sælger tøj og sko, er så hårdt ramt, at de stigende udgifter til logistik og forsyningsproblemer kan resultere i et overskud, der er 40 procent lavere end forventet.

Det er blandt andet øgede udgifter til fragt, inflation i lønomkostninger og Brexit-tolden, der tynger overskuddet.

Den store nedjustering i forventningerne til overskuddet har medført, at selskabet mandag har sagt farvel til topchef Nick Beighton, der har stået i spidsen for tøjkoncernen i seks år.

Dansker skal sidde i Asos' bestyrelse

Også Anders Holch Povlsens ejerandel i den tyske webhop Zalando har den seneste måned fået hug. Siden begyndelsen af september er aktiekursen også her dykket markant.

Til gengæld går det ganske godt for Povlsens danske tøjkoncernen Bestseller.

Bestseller, der står bag tøjmærker som Jack & Jones og Vero Moda, kom i sidste uge med et regnskab, der var særdeles pænt.

I regnskabsåret, der løber fra august 2020 til juli 2021, har den danske modekoncern tjent 4,6 milliarder kroner før skat. Det er det bedste resultat i selskabets historie.

Samtidig var omsætningen vokset med ni procent til 26,4 milliarder kroner. Det er knap 2,3 milliarder kroner mere end regnskabsåret før.

Modekoncernen blev i sin tid stiftet af Anders Holch Povlsens forældre. I januar blev han af Bloomberg vurderet til at være nummer 240 på listen over de rigeste mennesker i verden. Han har en anslået formue på over 60 milliarder kroner.

Asos meddelte mandag, at danske Jørgen Lindemann, der er tidligere topchef for MTG, fra november er nyt medlem af bestyrelsen.

Jørgen Lindemann blev i år formand for onlineplatformen Miinto, som Anders Holch Povlsen ejer 70 procent af.