Aktiegulddreng siger farvel efter skuffende år

"Vi skal slå markedet," sagde Anders Lund i 2005. Det kunne han ikke i 2006 - nu er han fortid i jobbet som chefporteføljeforvalter.

En af de helt tunge aktieeksperter i den danske finansverden, Anders Lund, har sagt sit job op som chefporteføljeforvalter i BankInvest Gruppen. Det fremgår af en meddelelse fra BankInvest.

Det store spørgsmål er naturligvis om han selv har sagt sit job op, eller om ledelsen har bedt ham om at gå.

Men Investeringsdirektør i BankInvest Bjarne Thorup siger, at Anders Lund ikke er blevet bedt om at stoppe.

"Anders Lund har selv sagt op. Han har fundet et andet job og har ikke over for mig villet oplyse, hvor han er blevet ansat. Han er frigjort fra os porteføljemæssigt, men har en relativ lang opsigelsesfrist i firmaet," siger Bjarne Thorup til Business.dk.

Anders Lund har givetvis været en meget dyr mand at have ansat, da han var en utrolig vidende og dygtig porteføljeforvalter, der havde en fin næse for at håndplukke undervurderede danske aktier, der siden hen steg meget i kurs.

Til Berlingske Business sagde Anders Lund ved udgangen af 2005, efter et forrygende år med et flot afkast, at hans krystalklare mål var, at hans portefølje skulle klare sig bedre end resten af markedet.

»Ellers skal jeg finde et andet job. Vi skal slå markedet,« sagde han.

Det kunne han så desværre ikke i 2006, da hans porteføljer leverede skuffende afkast i 2006.

Afdelingen med C20-aktier fra BankInvest klarede sig dårligt i 2006 med et afkast på 12,98 procent. Da indeksafdelingen skygger C20-indekset, som er blevet trukket ned af især A. P. Møller - Mærsk-aktiens nedtur i år, er det lave afkast ikke så overraskende.

Men de to øvrige afdelinger fra BankInvest, der arbejder i danske aktier, har også klaret sig dårligere end markedet generelt.

BankInvest Danske aktier har givet 26,4 procent i afkast, og BankInvest Engros Small Cap 40,4 procent. Det skal ses i forhold til, at de små danske aktier ellers er steget med tæt ved 44 procent i år.

»Vores afkast er lidt lavere end det afkast, der har været på markedet generelt. Det er ikke godt nok. Årsagen er, vi har været forholdsvis defensive, haft mange likvider, og solgt ud af de mere cykliske aktier og biotech, som ellers har klaret sig godt i 2006,« sagde Anders Lund til Berlingske Business for fire dage siden.