Aktieanalytiker om SAS: Stærkt at prognosen fastholdes

Selv om SAS er ramt af udefrakommende faktorer i form af valutamodvind og højere brændstofomkostninger, så formår flyselskabet alligevel at fastholde forventningerne til 2017/18. Og det er et stærkt signal, mener analysechef i Sydbank Jacob Pedersen.

Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Og det er et stærkt signal, mener analysechef i Sydbank Jacob Pedersen.

- For mig er det stærke i det her regnskab, at de holder fast i prognosen. Skruer man tiden fem år tilbage, er jeg ikke sikker på, at SAS havde kunnet afværge et pres på omkostningerne på 500 mio. svenske kr., siger Jacob Pedersen.

- SAS havde et bedre end ventet første kvartal, og det lyder også til, at andet kvartal har været lidt bedre end ventet, og det betyder altså, at man kan afværge det pres, der er på omkostningerne fra valuta og brændstof, uddyber Sydbank-analytikeren.

SAS kom ud af andet kvartal med et underskud på 385 mio. svenske kr. mod minus 110 mio. svenske kr. i andet kvartal af 2016/17. Valutamodvind kostede samlet 146 mio. svenske kr. målt på driftsresultatet.

SAS' brændstofomkostninger landede i kvartalet på 1650 mio. svenske kr. mod 1659 mio. svenske kr. i andet kvartal af 2016/17. Justeret for valuta var brændstofomkostningerne 8,3 pct. højere end i andet kvartal året før.

Flyselskabet går nu ind i højsæsonen, og for regnskabsåret 2017/2018, der løber til og med oktober, venter SAS stadig et resultat før skat og engangsposter i intervallet 1,5 til 2,0 mia. svenske kr.

Forventningerne fastholdes på trods af, at SAS nu forudsætter en dollarkurs på 8,30 svenske kr. mod tidligere 8,00 svenske kr. En stærk dollar dæmper indtjeningen i SAS.

SAS-aktien falder ikke desto mindre 1,7 pct. til 14,38 kr. onsdag morgen, og klarer sig dermed også værre end C25-indekset, der er bakket 0,5 pct. på grund af fortsat uro om den politiske situation i Italien.

/ritzau/FINANS