Aktie-guldfugl skifter job igen

Anders Lund fra BankInvest er muligvis på vejtil at gentage, hvad han gjorde for to år siden. Nemlig at trække flere milliarder kroner med sig til en ny arbejdsplads.

BankInvest har mistet sin ekspert i danske aktier Anders Lund. Fold sammen
Læs mere
Den højt profilede ekspert i danske aktier, Anders Lund, som for kun to år siden flyttede fra Alfred Berg til BankInvest, har netop sagt sit job om. Rygterne siger, at han nu skal til FIH Markedets.

Jobskiftet fra Alfred Berg til BankInvest fik for to år siden den alvorlige konsekvens, at Industriens Pension flyttede en stor millionformue fra Alfred Bergs danske aktieafdeling til BankInvest, og det kan muligvis komme på tale, at Industriens Pension én gang mere lader deres penge følge guldfulgen Anders Lund.

Investeringschef Jan Østergaard fra Industriens Pension siger i hvert fald, at »flere muligheder nu står åbne og de selvfølgelig løbende overvejer at flytte de tæt ved to milliarder kroner i danske aktier, som Anders Lund har passet og plejet de sidste par år hos BankInvest.

»Sker der ændringer i det team, som styrer vores aktieportefølje, giver det selvfølgelig anledning til overvejelser. Jo færre folk, som udgør teamet, og jo smallere et hold, der er tale om, jo mere skal vi være på vagt,« siger Jan Østergaard.

Konservative principper

Industriens Pension har 4,2 milliarder kroner placeret i danske aktier og heraf styrer de selv godt og vel halvdelen. Det sker efter meget konservative og forsigtige principper. Men de sidste to milliarder kroner har de så haft udliciteret til Anders Lund fra først Alfred Berg, og derefter BankInvest. Han skulle satse lidt mere, og skabe et ekstra afkast.

At Anders Lund har sagt sit job op, burde egentlig ikke komme som den helt store overraskelse. For sidste år ved denne tid udtalte han, at han ville sige sit job op, hvis han ikke kunne skabe et bedre afkast end markedet generelt. Og som Berlingske Business skrev lørdag, har Anders Lund i sine puljer med danske aktier hos BankInvest i 2006 ikke været i stand til at slå markedet generelt, så han har nu taget konsekvensen.

Beklagelse

BankInvest beklager, at Anders Lund fratræder sin stilling som chefporteføljemanager for Danske aktier i løbet af 2007.

Som afløser er udnævnt Peter Hugreffe Ankersen, der er tidligere seniorporteføljemanager på Danske Aktier. Men BankInvest vil også forstærkes deres danske aktieteam med tilførsel af yderligere to personer, som ventes offentliggjort i løbet af få uger.

Der er dog den pikante detalje ved dette, at Peter Hugreffe, også har en fortid hos Alfred Berg. Her arbejdede han sammen med Anders Lund ind til de begge flyttede til BankInvest. Så måske trækker Anders Lund én gang mere, både penge og sin makker med sig til et nyt sted.

Investeringsdirektør hos BankInvest, Bjarne Thorup, beklager, at Anders Lund stopper.

»Men vi venter at sammensætte et nyt team, som fastholder BankInvest blandt de bedste på forvaltningen af danske aktier, der er et vigtigt område for os,« siger Bjarne Thorup.