Airbus vil købe Satair for 2,6 mia.

Den store paneuropæiske flyproducent har set sig lun på danske Satair, der producerer reservedele og vedligeholder fly. Bestyrelsen anbefaler aktionærerne at sige ja tak til tilbuddet. Opdateret kl. 08:42

Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Satair er på vej til at blive købt af Airbus. Det fremgår af en meddelelse fra EADS, der ejer Airbus, onsdag morgen.

Prisen er sat til 504 mio. dollar i kontanter - eller ca. 2,6 milliarder kroner. Købstilbuddet, der anbefales af bestyrelsen, svarer til en præmie på 23 procent i forhold til slutkursen tirsdag, mens det svarer til en præmie på 66 procent i forhold til kursen før, der kom rygter om et købstilbud.

Samtidig svarer købet til 580 kr. per aktie, hvilket er væsentligt højere end tirsdagens lukkekurs på 470 kr. per aktie.

Hos franske Airbus ønsker man at sikre, at Satair bevarer og udvikler sin stærke markedsposition. Satair vil derfor, såfremt købstilbuddet gennemføres, fortsætte under uændret daglig ledelse, under samme navn og med hovedkontor i København samt blive et 100%-ejet datterselskab under Airbus, som igen er et datterselskab under EADS.

Det nye ejerskab forventes at skabe nye vækstmuligheder for Satair og dermed understøtte og accelerere Satairs stærke udvikling de senere år.

Aktionærerne Matignon Investissement 2FCPR og Compagnie du Bois Sauvage s.a., som besidder henholdsvis 8,1% og 5,8% af Satairs samlede aktiekapital, samt Satairs bestyrelse og direktion støtter Købstilbuddet og har på visse betingelser afgivet uigenkaldeligt forhåndstilsagn om salg af deres aktiebeholdning i henhold til Købstilbuddet.

"Købstilbuddet fra Airbus er samlet set det mest attraktive. En enig bestyrelse mener, at prisen er fair og fuldt ud afspejler værdierne i Satair og understøttes af fairness opinions fra Steen Associates Limited og Carnegie Bank A/S. Vigtigt er, at alle aktionærer får mulighed for at afhænde alle deres aktier til en god pris. Samtidig vil Satair få en stabil og gunstig position i den globale luftfartsindustri under Airbus’ ejerskab,” siger N.E. Nielsen, der er formand for Satairs bestyrelse.

Samtidig udtaler topchef hos Satair John Stær:

”Ledelsen bakker fuldt ud op om bestyrelsens anbefaling. Vi er meget stolte af de resultater, som virksomheden har opnået indtil videre, og det er glædeligt, at Airbus anerkender værdien af vores virksomhed samt dygtige medarbejdere. Sammen vil vi kunne accelerere den vækst, som Satair allerede i dag har skabt, samt hurtigere kunne tilføje nye produktlinjer og serviceområder. Jeg er sikker på, at ledelsen og vores medarbejdere går en god og spændende fremtid i møde."

På nuværende tidspunkt har Satair opgjort sit foreløbige regnskab for 2010-2011, der viser en omsætning på 403 mio. amerikanske dollar og et EBITDA på 36,2 mio. amerikanske dollar. Dette er uændret i forhold til tidligere udmeldinger, bortset fra at omsætningen er lidt højere end forventet.