Airbus vil flyve med raketfart

Luftfartsgiganten Airbus satser på en fremtid med vækst i raketfart, efter at selskabet netop har søgt om patent på en række produkter til udviklingen af den såkaldte "supersonic spaceplane", der skal kunne flyve passagerer fra London til New York på blot en time.

Luftfartsgiganten Airbus satser på en fremtid med vækst i raketfart, efter at selskabet netop har søgt om patent på en række produkter til udviklingen af den såkaldte "supersonic spaceplane", der skal kunne flyve passagerer fra London til New York på blot en time. Fold sammen
Læs mere
Foto: GUILLAUME HORCAJUELO

- Ansøgningen om dette patent viser, at Airbus er et visionært selskab, der konstant rykker teknologiens grænser for at skubbe virksomheden fremad, udtaler en talsperson fra Airbus til the Telegraph.

Det skriver the Telegraph.

Flyet er designet til at lette og lande med almindelige flymotorer, men ligeså snart flyet når højere luftlag, vil en raket sætte fart i maskinen, så flyet kan nå en hastighed fire gange hurtigere end lydens.

Professor og ingeniør i luftfartsteknologi ved Cranfield University Ian Poll, er dog skeptisk ved nyheden om Airbus' planer. For det første er teknologien yderst kompliceret, og derudover påpeger han, at det kræver enorme mængder brændstof at flyve med så høj hastighed, hvilket sender omkostningerne i vejret.

Det eneste fly der hidtil har brudt lyd barrieren er Concorde, som pensioneredes efter et flystyrt i 2003. Siden da har de hurtige flyveture været forbeholdt de mest velhavende, der har betalt astronomiske summer for rejser i militærfly.