Airbus sluger regning på 16 mia. kr. for problemer med militærfly

Flyproducenten Airbus har måttet sætte 2,2 mia. euro - cirka 16,3 mia. kr. - til side, fordi selskabet ikke har kunnet levere modeller af militærflyet A400M til tiden.

Flyproducenten Airbus har problemer med militærfly. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Regis Duvignau / Reuters

Den store regning rammer bundlinjen, som dykkede til 995 mio. euro i 2016 fra 2696 mio. euro i samme periode året før, hvor der til gengæld er andre engangsposter, der trækker i den anden retning.

Problemerne skyldes blandt andet udfordringer med at få leveret til kunderne som lovet og sikre besparelser i produktionen, oplyser selskabet i forbindelse med sit regnskab for 2016.

Hvis man fraregner problemerne med A400M-flyene, var resultaterne dog en positiv overraskelse for aktiemarkedet.

Airbus kom ud af 2016 med et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, og særlige poster på 3,96 mia. euro, hvilket var et fald på knap 4 pct. fra året før.

Indtjeningen faldt, på trods af at omsætningen steg med 66,6 mia. euro fra 64,5 mia. euro i 2015.

Dykket var dog ikke så stort som frygtet blandt de aktieanalytikere, som følger den Toulouse-baserede flykæmpe, da forventningen var et driftsoverskud på 3,80 mia. euro.

Airbus venter i år en midtcifret vækst - 4-6 pct. - i driftsoverskuddet før skat, renter, særlige poster og eventuelle opkøb.