Airbus får vingeskudt start ved flyshow

Verdens største luftfartsmesse Paris Air Show fik en opsigtsvækkende start, da den gigantiske Airbus A380 endte med en brækket vinge.

Den skadede højre-vingespids på Airbus A380, verdens største jetliner med et vingefang på næsen 80 meter, ses her på åbningsaftenen for Paris Air Show i Le Bourget nær Paris 19. juni 2011.  Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et skadet halv-vinget fly er næppe noget, man kan imponere cremen af verdens fly-entusiaster og professionelle med, og det blev da heller ikke nogen drømmestart for europæiske Airbus ved det 49. Paris Air Show.

Verdens største passagerfly Airbus A380 torpederede en bygning på åbningsaftenen søndag og endte med en knækket højre vingespids - og en tilbagetrækning fra udstillingen, skriver Reuters.

Se billederne: Ups: Her får Airbus stækket vingen

Også det forsinkede fly European A400M blev trukket tilbage fra udstillingen på grund af tekniske problemer, men flyet vil dog få lov til at 'optræde', når Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy åbner messen mandag.

Fadæsen har givet Airbus en ekstra udfordring på Paris Air Show, hvor den oversøiske konkurrent amerikanske Boeing spiller med musklerne med den nye 747-8 superjumbo, der vises for første gang på messen.

Ifølge industrieksperter forventer man salg af både Airbus A380 og Boeing 747-8 på luftfartsmessen, men den største dyst gælder de smalle 150-personers fly. I den klasse forsøger Airbus at bejle til købere med en moderniseret udgave af A320 med efternavnet Neo.

En foreløbig aftale fra IndiGo om køb af 180 stk. A320Neo til 16 mia. amerikanske dollar, der har været undervejs siden januar, kan sætte rekord i antallet af købte fly på én gang. Dog kan aftalen blive overskygget af en 200-stk. ordre fra Malaysiske AirAsia.

Se også video af et tidligere uheld: Airbus A380 skubber til et andet fly: