Airbus efterforskes af franske myndigheder for korruption

Flyproducenten Airbus efterforskes af det franske finanstilsyn for anklager om korruption og misbrug af mellemmænd til at sikre kontrakter.

AFP FOTO/ Rémy GABALDA Fold sammen
Læs mere
Foto: REMY GABALDA

Det skriver Wall Street Journal.

Airbus efterforskes også af de britiske finansmyndigheder for de samme forseelser.

Den Toulouse-baserede flyproducent må siges allerede at være i hård modvind. Den østrigske regering kræver 1 mia. dollar (6,9 mia. kr.) retur, da den føler sig vildledt ved et køb af jægerfly i 2003.

Samtidig har Airbus mistet EU's eksportstøtte i forbindelse med sagerne, hvilket tvinger selskaberne til at grave dybt i egne lommer til finansiering.

Den øverste britiske finansmyndighed, Serious Fraud Office, efterforskere også sideløbende et af Airbus' datterselskaber, som anklages for bestikkelse i forbindelse med en aftale i Saudi Arabien.

Airbus risikerer store bøder i forbindelse med korruptionsanklagerne. Den britiske flymotorproducent Rolls Royce, som er en hovedleverandør til Airbus, står for eksempel til at betale 800 mio. dollar (5,5 mia. kr.) for at afslutte en korruptionssag.

Airbus har restruktureret store dele af sine salgs- og marketingafdelinger i forbindelse med sagerne. Flere højtstående direktører har forladt selskabet de seneste måneder, skriver Wall Street Journal.