Airbnb siger nej tak til dansk skatteaftale

Skatteministeren vil indkalde Airbnb til et nyt møde, efter at portalen har afvist dansk forslag.

Foto: JAVIER SORIANO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den verdensomspændende udlejningsportal Airbnb siger nej tak til den danske regerings bud på en ny skatteaftale.

Aftalen skulle gøre det muligt at kontrollere skattebetalingerne fra de tusindvis af danskere, der tjener penge på at leje deres private boliger ud via portalen. Det skriver Politiken torsdag.

Det var meningen, at aftalen skulle være på plads inden årets udgang. Men det bliver efter alt at dømme ikke til noget.

I et skriftligt svar til Politiken gør Airbnb det klart, at der er strenge regler for, hvilke personlige oplysninger internetplatforme kan håndtere, overvåge og videregive.

Samtidig peger tjenesten på, at alle Airbnbs værter modtager "hyppige påmindelser". De minder værterne om selv at huske at indberette deres lejeindtægter til Skat.

- Vores brugere ønsker at betale den lovpligtige skat, og vi vil gerne gøre vores for, at det bliver gjort, skriver public policy manager Sofia Gkiousou fra Airbnb.

- Det er derfor, at vi i samarbejde med forskellige regeringer har implementeret en række funktioner, der skal gøre det nemmere for vores værter at rapportere til Skat, skriver hun videre.

I Danmark er der for eksempel indsat et link til Skats hjemmeside på alle værters Airbnb-profiler.

Regeringen med skatteminister Karsten Lauritzen (V) i spidsen er parat til at hæve det skattefri bundfradrag, så de langt over 20.000 danske Airbnb-værter kan tjene endnu flere penge på at leje boligen ud.

Betingelsen er, at Airbnb påtager sig at indberette værternes indtægter til myndighederne. Men det afviser Airbnb altså.

- Airbnb har en bekymring omkring beskyttelsen af følsomme persondata, men staten og Skat behandler millioner af følsomme oplysninger for både borgere og virksomheder, så det kan vi altså godt håndtere, siger ministeren til Politiken.

Han vil nu indkalde Airbnb til et nyt møde.

Sidste år lejede flere end 400.000 gæster sig ind i danske Airbnb-hjem.