Airbnb kan være meget mere værd end først antaget

Boligudlejningsplatformen Airbnb offentliggjorde i september, at virksomheden vil på børsen i 2020. Nu anslås det, at værdien kan være markant højere end anslået tidligere på året.

Det britiske finansmedie Financial Times anslår, at Airbnb har en værdi på 42 milliarder dollar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joel Saget/AFP/Ritzau Scanpix

42 milliarder dollar. Så meget forventes boligudlejningstjenesten Airbnb at være værd.

Næste år ventes Airbnb at gå på børsen, og en lang række investorer fra Silicon Valley har allerede vist interesse, skriver Financial Times torsdag.

Værdiansættelsen er højere end den værdiansættelse, som erhvervsmediet Bloomberg tidligere på året forudså. Her var vurderingen på 31 milliarder dollar. Ifølge Financial Times opfatter mange investorer dog Airbnb som en meget sikker investering.

Airbnb har med rekordfart bredt sig over hele verden og har flere steder skabt kontroverser. Blandt andet i Danmark, hvor Airbnb tidligere er blevet kritiseret for sine skatteforhold. ligesom der har været fokus på, om udlejerne oplyser de beløb, de tjener, til Skat. Det fik sidste år Airbnb til at meddele, at man fra 2019 ville indberette alle udlejere, der er bosiddende i Danmark til Skat.

Og Danmark er ikke det eneste land, hvor der har været tovtrækkeri om tjenestens manglende skattebetalinger. Byer som New York og Berlin har tidligere forbudt brugen af Airbnb.

Airbnb er især aktiv i København, og ifølge tal fra udlejningsportalen tjente Airbnb-udlejere 105 millioner på udlejning i bydelene Nørrebro og Bispebjerg fra august 2018 til august 2019.

I september offentligjorde Airbnb et regnskab for andet kvartal 2019 med en omsætning på mere end en milliard dollar.