Airberlin reduceres til netværksselskab og mindsker flåden

Tysklands næststørste flyselskab, Airberlin, har været i store økonomiske vanskeligheder og offentliggjorde onsdag en større redningsplan, der involverede Lufthansa-gruppen.

Planen betyder ifølge branchesitet, at Airberlin skal reducere flåden fra de nuværende 127 fly til i fremtiden 75 fly fra sommertrafikprogrammet 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: RALPH ORLOWSKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Check-in.

Planen betyder ifølge branchesitet, at Airberlin skal reducere flåden fra de nuværende 127 fly til i fremtiden 75 fly fra sommertrafikprogrammet 2017.

- Det betyder, at samtlige 16 Boeing 737-fly skal ud af flåden, ligesom op til 40 fly i A320-serien skal overgå til Lufthansa-gruppen, heraf 38 af flyene på en seksårig wet-lease aftale, hvor Lufthansa-gruppen får leveret flyene fra Airberlin og således skal betale for fly, besætninger, vedligeholdelse, forsikring samt centrale omkostninger, skriver Check-in.

Flyene er allerede øremærket til Lufthansa-selskaberne Eurowings og Austrian Airlines. Op til 29 A320-fly og 11 A319-fly indgår i aftalen, og 35 af flyene skal til Eurowings og de resterende fem til Austrian Airlines. Dermed kommer Eurowings op på 125 fly og kan fortsætte den massive ekspansion i Europa. De 40 fly skal placeres på baser i syv tyske lufthavne samt i Wien og Palma de Mallorca.

Oprindeligt startede Airberlin som lavprisflyselskab, men skal nu være et rendyrket netværksselskab.

- Det betyder, at flyselskabet kommer til at koncentrere sig om de to hubs i Berlin og Düsseldorf, mens de mange fritidsruter fra andre lufthavne må lade livet eller vil komme til at indgå i en separat turistorienteret forretningsenhed, hvis strategiske muligheder stadig overvejes, forklarer Check-in.