Air France strejke rammer i hele Europa

Flyselskabet Air France er tirsdag ramt af massiv strejke blandt selskabets piloter. Hos Lufthansa er strejkerne nu droppet.

Piloter hos Air France er gået i strejke. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHANE DE SAKUTIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Air France er ramt af strejker blandt flyselskabets piloter, der ikke vil finde sig i, at selskabet vil udvide lavprisudbuddet og til gengæld spare på lønomkostningerne til flypersonalet.

Lufthansas piloter havde også blæst til strejke, men droppede det sent mandag aften, da flyselskabets ledelse leverede et nyt tilbud, som piloterne fagforening, har valgt at diskutere nærmere. Og dermed flyver Lufthansa tirsdag. 

Men det er ikke tilfældet med de franske pilotkolleger i Air France.

Der er i alt tale om 60 procent af Air Frances piloter, der tirsdag lagde pilotkasketten på bordet i protest. Det er den mest omfattende pilotstrejke for selskabet siden 1998. Ifølge Bloemberg er det over halvdelen af samtlige Air France flyvninger der tirsdag må blive på jorden.

Også danske passagerer får strejken at føle. Afgangene til Paris fra Københavns Lufthavne tirsdag den 16. september klokken 13.00, 15.25 samt 20.20 er alle aflyst.

De Air France-fly, der bruges af andre flyselskaber så som HOP, KLM og Delta, er ikke ramt af strejken, der er sat til at vare fra 15. til 22. september.