Air France-strejke bekostelig for selskab og aktionærer

Den to uger lange strejke blandt piloterne i Air France-KLM i september, kan ende med at koste en halv milliard euro i år for det fransk-hollandske luftfartsselskab.

Foto: STEPHANE DE SAKUTIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fortæller selskabet onsdag morgen i forbindelse med trafiktal for september.

Det koster også på aktiekursen. Air France-aktien falder knap 5 pct. onsdag morgen til 6,35 euro efter et fald på godt 4,6 pct. tirsdag. I år er aktien faldet godt 16 pct.

Sidste måned fløj 16,3 pct. færre passagerer med Air France-KLM i forhold til september 2013, og også resten af året kan byde på mindre trafik på grund af strejkens efterdønninger, frygter selskabet.

Mens selve strejken ser ud til at ramme driftsresultatet, EBITDA, med 320-350 mio. euro, vil der i fjerde kvartal også være følgeeffekter af manglende bookinger fra kunderne, viser selskabets foreløbige salgstal, der ligger 1-2 pct.point under det ventede.

- Det er svært at vide, hvor meget, der hænger sammen med strejken, og hvor meget der kommer fra et svagere marked, udtaler finanschef Pierre Francois Riolacci ifølge Bloomberg News.

Dermed stiger effekten til omkring 500 mio. euro, estimerer Air France-KLM, der tidligere ventede en effekt på omkring 300 mio. euro.