Air Berlin sælger ud: Niki Lauda kører sig selv i stilling som køber

I midten af august kom det frem, at det tyske luftfartselskab Air Berlin agter at sælge ud af sine aktiver til mindst to købere. Den tidligere racerkører Niki Lauda overvejer at tilbagekøbe den del af lavprisflyselskabet, som han i 2004 solgte ud af til flygiganten.

Niki Lauda vil købe sig tilbage i luffart. Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON CAIRNDUFF

»Jeg forbereder en plan om at ligge et bud på Niki (red. NIKI Luftfahrt GmbH), som skal sendes ind inden udgangen af ugen. Men jeg har endnu ikke bestemt mig for under hvilke forhold, jeg vil gøre det,« fortalte stifter af NIKI Luftfahrt GmbH, Niki Lauda, til Reuters til det italienske Grand Prix i Monza, som fandt sted fra den 1. til 3. september.

Niki Lauda overtog selv flyselskabet tilbage i 2003, og solgte første gang ud af sine aktiver i selskabet i 2004.

Deadline for at byde ind med en pris er den 15. september, og så forventes det, at en beslutning om, hvem der skal blive den nye ejer af de 49,9 pct. af NIKI Luftfahrt GmbH, således falder den 21. september.

Andre mulige købere af flyselskabet er blandt andet det tyske flyselskab Lufthansa. Desuden er de britiske EasyJet og Thomas Cook Airlines også potentielle tilbudsgivere.

Når fart i alle dens former betyder alt
Niki Lauda, der har vundet tre Formel 1 mesterskaber i sin karriere som racerkører, kørte i 1976 galt og endte med slemme forbrændinger på kroppen og i ansigtet, som stadig er tydeligt synligt den dag i dag. Trods ulykkens omfang fik Niki Lauda alligevel arbejdet sig tilbage i en tilstand, der satte ham i stand til at vinde yderligere to VM-stævner indenfor motorsporten.

I 1979 bevægede Lauda sig fra motorfart til luftfart, da han grundlagde flyselskabet Lauda Air, som blev solgt til Austrian Air. I 2003 blev han leder af NIKI Luftfahrt GmbH, og i 2011 faldt nyheden om, at han gik ind bestyrelsen hos Air Berlin PLC, som siden 2004 har ejet en andel i Laudas lavprisflyselskab, som i 2010 voksede til 49,9 pct.