AIG skuffer og falder i eftermarkedet

Forsikringsgiganten American International Group (AIG) skuffer torsdag efter børslukketid med sit regnskab for andet kvartal.

Forsikringsgiganten American International Group (AIG) skuffer torsdag efter børslukketid med sit regnskab for andet kvartal.  Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Aktien falder 5,7 pct. i eftermarkedet.

AIG kom nemlig gennem perioden med et justeret overskud per aktie på 1,05 dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,21 dollar. I andet kvartal sidste år var indtjeningen per aktie på 1,53 dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 961 mio. dollar mod ventede 1141 mio. dollar. I andet kvartal sidste år var nettoresultatet på 1449 mio. dollar.

Det var først og fremmest præstationerne i AIG's kapitalfondforretning og dets hedgefonde, som ikke kunne leve op til forventningerne, og nettoindtjeningen fra investeringer faldt på årsbasis med 12 pct. til 3,1 mia. dollar. Man brugte dog også 200 mio. dollar på effektiviseringstiltag.

Samtidig har selskabet en udfordring på forsikringsområdet, hvor man i andet kvartal havde en combined ratio på 101,3 pct. Det svarer til, at man tabte 1,3 dollar, hver gang en forsikringskunde betalte 100 dollar for en police.