AGFs nedrykning kostede 53 mio. kroner - og nyt stort underskud venter forude

Det har kostet dyrt at rykke ud af superligaen. Aarhus Elite, der står bag fodboldholdet AGF, afleverer utilfredsstillende resultater med faldende omsætning og stigende underskud.

Det har været dyrt at rykke ned, og AGF forventer endnu engang et stort underskud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Axel Schütt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aarhus Elite, der er selskabet bag fodboldklubben AGF, må sande, at nedrykningen til 1. division i sommer har trukket både omsætning og indtjening ned.

Det fremgår af Aarhus Elite's regnskab for første halvår af det forskudte regnskabsår 2014/2015, der er offentliggjort mandag eftermiddag.

Aarhus Elite kunne i første halvår notere en omsætning på 36,4 mio. kr., hvilket var en tilbagegang fra 53,1 mio. kr. i den samme periode af 2013/2014.

På driften er underskuddet steget med knap 10 mio. kr. til 14,9 mio. kr., mens bundlinjen fortsat er rød med et minus på 6,9 mio. kr., hvilket er en forværring på 2,2 mio. kr. i forhold til første halvår af 2013/2014.

På ledelsesgangen i Aarhus Elite betegnes resultatet som "utilfredsstillende," men man ser dog fremgang, når man kigger lidt længere frem.

- Vi følger den plan, vi har lagt efter nedrykningen, og vi er på rette kurs. Men vi har dog stadigvæk et stort og udfordrende arbejde foran os, inden vi er i mål, siger Jacob Nielsen, der er administrerende direktør i Aarhus Elite, i regnskabsmeddelelsen.

- Resultatet for halvåret er som forventet kraftigt påvirket af nedrykningen til 1. division og selvsagt utilfredsstillende, men takket være væsentlige besparelser har vi skabt grundlaget for en mere rentabel forretning uden for banen på sigt, fortsætter han.

Aarhus Elite hentede i slutningen af året 51,1 mio. kr. ved en aktieemission, og den kapitaltilførsel betegner Jacob Nielsen som et vigtigt skridt for at få den jyske klub tilbage på sporet.

- Med den gennemførte emission har vi fået skabt et solidt økonomisk fundament, der gør os i stand til via hårdt arbejde at indfri vores sportslige målsætninger, siger Jacob Nielsen i regnskabet.

Aarhus Elite fastholder i forbindelse med regnskabet forventningerne til hele året, og dermed venter det fortsat et underskud i niveauet minus 24-27 mio. kr. for hele regnskabsåret 2014/2015.