Afvist britisk havvindmølleprojekt lægges i graven

Projektudvikleren Navitus Bay Development Limited opgiver endegyldigt planerne om at opføre den gigantiske vindmøllepark Navitus Bay på 970 megawatt.

Det lå lidt i kortene efter medieskriverier forleden, og nu er det så blevet officielt, at de britiske myndigheder har vendt tommelen ned i forhold til en godkendelse af havvindmølleparken Navitus Bay. Fold sammen
Læs mere
Foto: SØREN BIDSTRUP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere på efteråret blev projektet afvist af det britiske myndigheder, og udvikleren har nu besluttet ikke at gøre indsigelse mod den beslutning.

Det fremgår af en meddelelse fra Vestas, hvis offshore-selskab, MHI Vestas Offshore Wind, som det ejer sammen med Mitsubishi, var foretrukken leverandør til projektet.

- Vestas kan bekræfte, at Navitus Bay Development Limited har informeret om, at det har besluttet ikke at gøre indsigelse mod de engelske myndigheders afgørelse om at afvise godkendelse af det foreslåede Navitus Bay-projekt, fremgår det af meddelelsen fra Vestas.

Aflysningen af projektet får dog ikke betydning for den aktuelle ordrebog hos MHI Vestas.

- Eftersom MHI Vestas Offshore Wind blot var udpeget som foretrukken leverandør til den potentielle ordre, og projektet således ikke havde opnået status som en fast og ubetinget ordre, vil Navitus Bay Development Limited's beslutning ikke have nogen indflydelse på MHI Vestas Offshore Wind's ordrebeholdning, skriver Vestas.