Afnoterings-skræk sender Nunaminerals ned med 54 pct.

Nyheden om, at Nunaminerals kan være på vej mod en afnotering fra fondsbørsen i København, giver et kæmpe hak til aktien, der ryger ned med godt 54 pct. torsdag formiddag.

Foto: Katrine Emilie Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Årsagen er betingelserne for et kortfristet lån på 4,5 mio. kr. fra det grønlandske selvstyre.

Selvstyret vil blandt andet have, at der indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling med henblik på at foreslå en omlægning af aktiekapitalen, som ventes at indebære en nedsættelse af kapitalen til dækning af tab. Selvstyret venter, at aktiekapitalen kan blive reduceret til nul kroner.

Afhængigt af omstruktureringen af aktiekapitalen vil de nuværende aktionærer, som ikke ønsker at deltage i den efterfølgende emission, enten blive væsentligt udvandet eller måske endda blive slettet som aktionærer i Nunaminerals, fremgik det torsdag morgen i en meddelelse.

Nunaminerals har aktivt søgt yderligere ny finansiering fra globale finansieringskilder til afhjælpning af selskabets mangel på likviditet.

- Nunaminerals vil fortsætte sin afsøgning af mulighederne for yderligere finansiering af driften, men såfremt der ikke opnås yderligere støtte fra Selvstyret inden udgangen af januar 2015, kan Nunaminerals være nødsaget til at standse al drift og tage skridt til opløsning af selskabet eller muligvis endda være tvunget til at indlede insolvensbehandling, skriver selskabet.

- Grundet de nuværende fremskridt i relation til joint ventures og nye potentielle finansieringskilder, kombineret med en ny regering i Grønland, er ledelsen forsigtig optimistisk, at der er en mulighed for at sikre den fremtidige finansiering, fortsætter det.

Aktien falder klokken 10.45 med 54,1 pct. til 1,33 kr.