Afnotering af Mols-Linien er udskudt i sidste øjeblik

Selskabet skulle have været afnoteret fra fondsbørsen torsdag, men det er udskudt ind til videre.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Afnoteringen af Mols-Liniens aktier fra børsen i København er udskudt indtil videre, meddeler selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Selskabet skulle ellers have været afnoteret fra fondsbørsen torsdag.

Afnoteringen bliver udskudt, efter at Erhvervsankenævnet har behandlet en klage, som en række mindretalsaktionærer har indgivet mod fondsbørsen i Københavns afgørelse om, at Mols-Liniens aktier kan slettes fra handel og fra officiel notering med suspensiv virkning.

Da kapitalfonden Polaris i stort tal begyndte at købe aktier i Mols-Linien sidste år, var det med det erklærede formål at overtage den fulde kontrol med selskabet.

I december 2015, da Polaris sad på godt 80 procent af aktierne i selskabet, bad selskabet derfor om at få Mols-Linien afnoteret på fondsbørsen i København, så aktien ikke længere kan handles der.

Fondsbørsen - der retteligt hedder Nasdaq Copenhagen - besluttede at imødekomme ønsket.

Hos Mols-Liniens småaktionærer er man glade for at modtage nyheden om udskydelsen af afnoteringen.

»Sagen er vigtig for ikke bare minoritetsaktionærerne i Mols-Linien, men for hele det danske børsmarked, hvor den endelige afgørelse kommer til at sætte den fremtidige standard«, skriver talsmand Thomas Tang i en mail til dagbladet Børsen.

»I torsdags opnåede vi partsstatus i sagen, og i dag er afnotering udsat, mens sagen behandles i Erhvervsankenævnet.«

»Det er to vigtige delsejre for småaktionærerne i Mols-Linien. Tilbage står den afgørende behandling af sagens substans, hvor vi fortsat mener, at Mols-Linien ikke kan afnoteres under de givne vilkår«, siger han.