Aflivet af Finansiel Stabilitet

Ejendomsinvestoren Henrik Ørbekker har længe levet på Amagerbankens nåde, efter en voldsom gæld har kastet hans private virksomhed ud i en alvorlig krise. Finansiel Stabilitet begærede ham konkurs i sidste uge.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statens skraldespandsselskab har gjort en ende på en anden af Amagerbankens problemkunder Henrik Ørbekker og begæret ham konkurs. Dermed mislykkes Amagerbankens strategi om kunstigt åndedræt.

Henrik Ørbekker må nu se sit imperium gå til grunde med en gæld på mindst en kvart milliard kr.

Henrik Ørbekker blev kendt i offentligheden, da han i sommeren 2008 sammen med eks-bokseren Hans Henrik Palm, advokat Olav Damkiær-Classen og ejendomsmægleren Carsten Berger købte knap 60 pct. af aktierne i det børsnoterede færgerederi, Mols-Linien.Han var også kendt som investor i en stor boligejendom på Østerfælled Torv i København, ligesom han en overgang var medejer af et af Parkens omdiskuterede tårne.

Men i torsdags var det slut for Henrik Ørbekker, da et af Finansiel Stabilitets datterselskaber, et pantebrevsselskab, som udgør resterne af det krakkede Gudme Raaschou, begærede ham konkurs. Henrik Ørbekker skylder pantebrevsselskabet 30 mio. kr., og det var en manglende terminsbetaling på fire mio. kr., der udløste konkursbegæringen.

Et klart signal om, at Finansiel Stabilitet, som også har indsat repræsentanter i Amagerbankens bestyrelse, ikke følger samme strategi som den bestyrelse, der tidligere styrede den amagerkanske bank.