Afklaring om aktiefusk lige på trapperne

I løbet af de kommende måneder vil det stå klart, om Bagmandspolitiet rejser tiltaler om kursmanipulation mod hedengangne Århus Lokalbank.

Toldboden, Århus Havn, Tækker Århus Lokalbank Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Inden for tre måneder vil det stå klart, om efterforskningen om kursmanipulation i Århus Lokalbank føre til, at der rejses tiltaler.

Statsanklageren for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØIK). i daglig tale kaldet bagmandspolitiet, har arbejdet på sagen i tre år, og oplyser, at efterforskningen nærmer sig sin afslutning. Det skriver Børsen.

"Der er blevet rejst sigtelse, og så må vi se om der er grundlang for at rejse tiltaler. Vi håber, at der kommer afklaring i løbet af et par måneder eller tre," siger Hans Fogtdal, vicestatsadvokat i SØIK til Børsen.

Udmeldingen kommer få dage efter, at SØIK har sigtet Vestjysk Bank og Spareklassen Himmerland for kursmanipulation. Samtidig har Bagmandspolitiet meldt ud, at man efterforsker to andre sager. Den ene er sagen om Århus Lokalbank, den anden vedrører en bank, som ikke tidligere har været nævnt i forbindelse med sagerne om kursmanipulation, fastslår Hans Fogtdal, men han vil ikke oplyse navnet.

Ifølge Finanstilsynet har Århus Lokalbank i 2009 og 2010 holdt hånden under sin egen aktie ved at foretage ulovlige støtteopkøb. Tilsynet politianmeldte banken i december 2010.

Århus Lokalbank som i april 2012 blev overtaget af Vestjysk Bank, afviser at have gjort noget forkert.