Afgående Nordea-boss: Jeg vil arbejde ti år endnu

Christian Clausen stopper i Nordea efter mange år som direktør, men han er slet ikke færdig med at arbejde, siger han. Den 60-årige dansker vil gerne fortsætte i ni-ti år endnu.

Christian Clausen stopper som topchef i Nordea, men han vil gerne fortsætte med at arbejde i bestyrelser og med rådgivningsopgaver. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At være topchef i Nordens største bank, Nordea, gennem otte år må tære på kræfterne, men 60-årige Christian Clausen, der stopper som chef pr. 1. november i år, er slet ikke færdig med at arbejde.

Således fortæller han til Berlingske Business, at han gerne vil fortsætte i hvert fald til han fylder 70 år.

»Når man har ambitionen om for alvor at lave noget andet, og det har jeg, så ser jeg for mig en aktiv karriere i de næste ni-ti år. Den karriere vil jeg gerne påbegynde nu, når nu den tanke er kommet. Så skal man ikke vente tre år med at gennemføre den, for så bliver man jo ældre og sådan noget,« siger Christian Clausen.

TV: Nordea-topchef takker af

 

Han fortæller, at det var i vinter, at han kom frem til den konklusion, at han gerne ville prøve en anden karriere efter Nordea. Det orienterede han bestyrelsesformand Björn Wahlroos om i februar, hvorefter processen med at finde en afløser gik i gang.

Til november er det ni år siden, at Christian Clausen blev topchef i Nordea, mens det er 31 år siden, at han første gang blev gjort til vicedirektør. Han ønsker nu at lave noget andet end at være topchef.

»Jeg vil gerne lave noget andet end at være operativ chef - rådgive, måske bestyrelser, måske lave noget internationalt arbejde. Så jeg har ikke tænkt mig at holde op, tværtimod, jeg regner med at få et stort aktivitetsniveau, og jeg er heller ikke bange for at lave et stort stykke arbejde i perioder. Men det operative ville jeg gerne slippe efter alle de år,« siger Christian Clausen og tilføjer:

»Jeg ser frem til at få en anden type hverdag og få mulighed for at være med i flere forskellige virksomheder. Hvis jeg kan gøre en forskel og levere værdi et andet sted, så gør jeg gerne det.«

Christian Clausens første bestyrelsespost er allerede på plads, da han træder ind i bestyrelsen i den finske finanskoncern Sampo Group. Sampo er største aktionær i Nordea med godt 21 pct. af aktierne, og derudover ejer Sampo Nordens største forsikringsselskab, If Forsikring.

Det er Sampos medejer og formand Björn Wahlroos, der også er formand i Nordea, der har bedt Christian Clausen om at gå ind i bestyrelsen.

TV: Derfor abdicerer Nordens mægtigste bank-konge