Afgående Nordea-boss går ind i bestyrelse

Danske Christian Clausen, der nu stopper som topchef i Nordea, skal fremover sidde i bestyrelsen i Sampo, der er den største aktionær i Nordea og samtidig eneejer af Nordens største forsikringsselskab.

Christian Clausen stopper som koncernchef i Nordea, fortsætter i en rådgivende rolle og træder ind i bestyrelsen hos Sampo, der er hovedaktionær i Nordea. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en alder af 60 år stopper danske Christian Clausen efter godt otte år som topchef i Nordea den 1. november. Herefter er det meningen, at Christian Clausen træder ind i bestyrelsen hos Nordeas største aktionær.

 

Der er tale om den finske finanskoncern Sampo Group, der med godt 21 pct. af aktierne i Nordea er hovedaktionær i Nordens største bank, og derudover ejer Sampo Nordens største forsikringsselskab, svenske If Forsikring.

Den finske milliardær Björn Wahlroos er medejer og formand i Sampo, og derigennem har han også sikret sig posten som formand i Nordea. Han takker Christian Clausen for det store arbejde i Nordea og oplyser samtidig, at Christian Clausen har sagt ja til at træde ind i Sampo-bestyrelsen.

»Jeg vil gerne takke Christian Clausen for hans uvurderlige bidrag til at gøre Nordea til en stor, succesrig international bank. Hans lederskab, kundefokus og internationale udsyn er enestående i banksektoren. Jeg har sat stor pris på vores samarbejde de seneste fire år, og jeg er meget glad for, at Christian vil acceptere at blive indstillet til bestyrelsen for Sampo, Nordeas største aktionær,« siger Björn Wahlroos i en meddelelse.

Han fortæller videre, at det var Christian Clausens eget ønske at stoppe som topchef i Nordea nu.

»Jeg respekterer hans beslutning om at fratræde som koncernchef nu, og jeg ønsker ham alt det bedste i næste fase af hans aktive karriere,« siger Björn Wahlroos.

Den nye topchef i Nordea bliver finske Casper Von Koskull, der kommer internt fra Nordea, hvor han i dag sidder med i koncernledelsen.