Afgående EU-kommissær: Ulogisk at frygte Google

EU’s afgående konkurrence-kommissær, der har ledt efterforskningen af it-giganters monopol, giver afskedssalut: Det giver ikke mening at frygte Google.

Spanske Joaquin Almunia står til at blive afløst af danske Margrethe Vestager som EU’s konkurrence kommisær. Men inden da fastslår han, at mange følelser forbundet med søgegiganten Google er ulogiske. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN THYS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han står til at blive afløst af danske Margrethe Vestager som EU’s konkurrence kommisær. Men inden da fastslår spanske Joaquin Almunia at mange følelser forbundet med søgegiganten Google er ulogiske. Det skriver Version2.

Almunia er blevet kritiseret for at være for lempelig over for de multinationale it-giganter, som i de seneste år er blevet undersøgt for konkurrenceforvridende virksomhed. Undersøgelserne har ledt til bøder til både Intel og Microsoft. Men mangel på resultater med at håndtere Google har kostet Almunia en irettesættelse fra medlemmerne af EU-parlamentet.

Stadig ser spanieren dog ikke det som en god ide for sin danske efterfølger at gå efter Google.

»Google har fremprovokeret en masse følelser og i nogle tilfælde… også nogle irrationelle følelser om denne kæmpe, der vil fjerne vores frihed, vores privacy og alle vores rettigheder. Det synes jeg ikke er logisk,« siger Almunia.

Google har en lang liste af privacy-sager bag sig, og er blevet efterforsket på hele fem kontinenter. Til november vil EU’s sag mod Google have kørt i fire år.

Deltag i debatten hos Version2.