Ældre Sagen: Drop Danske Bank

Ældre Sagen opfordrer ældre kunder til at opgive Danske Bank på grund af nye gebyrer på de små kunders kontoer.

Fra september vil det ikke længere være muligt at have en gebyrfri konto i Danske Bank. Med mindre kunderne har over 750.000 kroner, er unge eller studerende. Det får nu direktør i Ældre Sagen, Bjarne Haastrup til at opfordre ældre kunder i Danske Bank til at droppe banken.

- Folkepensionister har ikke råd til det gebyr. Jeg vil råde dem til at stemme med fødderne og prøve at finde en anden bank, siger han til Radio24syv.

Bjarne Hastrup mener, det er helt urimeligt, at Danske Bank ikke har tænkt på de ældre kunder i forbindelse med indførelsen af det nye kundeprogram, som blandt andet vil betyde, at det kommer til at koste 300 kr. årligt at have en Nem-konto. En konto, som man skal have for at kunne få udbetalt for eksempel løn, kontanthjælp og folkepension.

Erhvervsordfører Benny Engelbrecht (S), mener, at alle skal have ret til at få for eksempel løn og pension udbetalt gebyrfrit. Han truer med en lovændring, der forbyder Danske Bank at opkræve gebyrer på en almindelig konto, hvis de ikke dropper ideen.

Venstre mener omvendt, at markedskræfterne skal have lov til at arbejde uden statens indblanding. Hvis kunderne i Danske Bank er utilfredse, kan de bare finde en anden bank.

Nogenlunde samme svar kommer fra direktøren i Finansrådet, bankernes interesseorganisation, Jørgen Horwitz:

- Der er jo ikke noget, der er gratis, og det er op til virksomheden at bestemme den prisen på virksomhedens varer, siger han til Radio24syv.

Bjarne Hasstrup fra Ældre Sagen opfordrer sine medlemmer til at lede efter en ny bank, men han tror ikke, det vil løse noget på længere sigt.

- Det kan godt være, at konkurrencen er sådan, at ældre kunder lige nu kan finde en bedre bank med en bedre betjening. Men jeg tror, det her kommer til at smitte. Hvis Danske Bank kommer igennem med det her, så tror jeg også, at andre banker vil gennemføre det samme.

Bjarne Hastrup vil i dag tage kontakt til Danske Bank og bede dem om at genoverveje deres nye gebyrer.

Både Venstre, Dansk Folkeparti og Økonomi- og indenrigsminister, Margrethe Vestager, afviser, at der skal ændres på lovgivningen i forbindelse med

Radio24syv har forsøgt at få en kommentar fra Danske Bank, men de har ikke ønsket at medvirke. Erhvervs- og vækstminister Anne Vilhelmsen (SF) har indkaldt Finansrådet til et møde om gebyrer på almindelige bankkonti.