Ældgammelt universitet skal tegnes af christianshavner-arkitekter

Dansk arkitektfirma har vundet opgaven med at tegne bygning til over 500 år gammelt universitet hinsidan.

Arkitektfirmaet 3xN har vundet opgaven med at tegne en helt ny bygning til det over 500 år gamle universitet i Uppsala. Fold sammen
Læs mere
Foto: Animation fra 3xN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arkitektfirmaet 3xN på Christianshavn har vundet opgaven med at tegne en ny, stor bygning til det over 500 år gamle universitet i Uppsala lidt nord for Stockholm - og dermed er endnu en stor arkitektopgave i et af vores nabolande vundet af danske tegnestuer, der døjer med en meget begrænset hjemlig byggeaktivitet.

"Linjerne fra de historiske omgivelser går igen i det nye byggeri, der med sine åbne og fleksible miljøer skal danne ramme om nye måder at arbejde, studere og ikke mindst samarbejde på," siger 3XN-partner Jan Ammundsen om den nye opgave.

Bliv tilmeldt Berlingske Business-nyhedsbrev om ejendomme og byggeri

Danske arkitekter henter i disse år en stigende del af omsætningen på eksportmarkederne, ikke mindst Sverige og Norge.3xN blev grundlagt i 1986 i Aarhus og hed dengang 3 x Nielsen, navngivet efter de tre grundlæggere. I dag er kun en Nielsen medejer, og firmaet ligger i hovedstaden.

I udlandet har 3xN blandt andet tegnet den danske ambassade i Berlin, musikhuset i Amsterdam og et stort museum i Beatles-byen Liverpool. Blandt større opgaver herhjemme er det nyligt åbnede KPMG-hus i Flintholm-kvarteret på Frederiksberg, Ørestad Gymnasium samt Den Blå Planet, det kommende Danmarks Akvarium i Kastrup.