Ægtepar millionærer på træsko-pynt

De lidt usædvanlige gummitræsko, Crocs, der blandt andet er blevet populære blandt sundhedspersonale landet over, har gjort et ægtepar stenrige på halvandet år.

Foto: www.crocsdanmark.dk Fold sammen
Læs mere
På kort tid har nogle meget anderledes-udseende træsko gjort deres indtog i Danmark. De hedder Crocs og blev oprindeligt designet som en sejlsportssko, men bliver i dag købt som populære sundhedssko, blandt andet af sygeplejersker.

Nu er et amerikansk ægtepar blevet millionærer ved at fremstille pynt til træskoene i form af små firgur-clips, der kan sættes ned i lufthullerne på skoene, skriver erhvervsmagasinet Fortune Magazine.

Rich og Sheri Schmelzer etablerede i august 2005 firmaet Jibbitz, der sælger de små figur-clips, som Sheri Schmelzer selv har designet.

Et år senere - i september 2006 - omsatte ægteparret for knap 12 millioner kroner om måneden i forretningen, og i oktober 2006 solgte de Jibbitz til Crocs for knap 58 millioner kroner.

Og hvis salget af de små pyntefigurer i fremtiden når bestemte mål, får Schmelzer-parret yderligere 58 millioner kroner fra Crocs, skriver Fortune Magazine.

Crocs blev stiftet i 2002 af tre amerikanere og børsnoteret i februar 2006. Skoene blev lanceret i Skandinavien i midten af 2005.