Æg bliver dyrere efter påske

Mangel på æg i Europa giver højere priser på den hvid-gule spise efter påske.

Efter påske stiger prisen på æg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nyd æggene i påsken, for snart bliver det dyrere at mæske sig i de små runde sager. Og det gælder både de rene æg og fødevarer med æg i.

Ifølge Danæg, der leverer æg til detailhandlen, vil prisen stige 6-10 procent frem mod sommerferien - svarende til en til to kroner for en bakke med 15 æg.

Prisstigningen skyldes en mangel på æg i Europa, efter at EU har besluttet at indføre nye regler for, hvor meget plads, burhøns skal have. Det er derfor blevet forbudt at købe æg fra producenter, der ikke overholder reglerne, skriver dagbladet Børsen.

"Det er nu en overlevelseskamp for at skaffe æg nok. Men det kan vi ikke, så vi har måttet tage konsekvensen og har lukket produktlinjer midlertidigt, fordi vi ikke har nok råvarer. Det er en meget dårlig forretning for os," siger Harald Sand Kjærgaard, salgs- og marketingdirektør i Dancake til Børsen.

Ifølge marketingdirektøren er prisen på æg allerede steget til det tredobbelte fra januar til april. Og for Dancake, der bruger æg i deres citronmåner, roulader og andre kager, er manglen på æg katastrofal og har kostet kontrakter med kunder.

Hos Danæg Products, der producerer æg til industrielle formål, er billedet det samme. Her kalder man prisudviklingen "dramatisk", og man frygter i sidste ende et milliontab og dermed et tab af arbejdspladser.