Advokater vil gafle opgaver fra revisorer

Med en ny revisorlov i ryggen gør advokatbranchen klar til at snuppe opgaver omkring skatterådgivning fra børsnoterede selskaber. Åben fest, lyder det fra advokatbranchen.

Store revisionshuse som KPMG vil opleve skærpet konkurrence om skatterådgivning med ny revisiorlov. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Landets advokater står klar til at erobre særdeles lukrative kontrakter på skatterådgivning til store og børsnoterede virksomheder fra revisorerne.

For når den nye revisorlov træder i kraft til juni, gør regeringen det ulovligt for finansielle og børsnoterede virksomheders generalforsamlingsvalgte revisorer at yde visse skatterådgivningsydelser, skriver Dagbladet Børsen. Derudover kommer der et maksimum for, hvor meget den tilladte rådgivning må udgøre af det samlede honorar.

Når reglerne begynder at virke, står der masser af advokater klar til at tage over på de store opgaver, der ellers tidligere har været revisorernes.

»Loven betyder, at der bliver åben fest for alle andre til at byde ind på at løse de her skatterådgivningsopgaver. Det åbner et stort nyt marked, så det hilser vi meget velkommen,« siger administrerende i Danske Advokater, Paul Mollerup til avisen.

Alene de fire store revisionshuse EY, PwC, Deloitte og KPMG, omsatte tilsammen for 1,4 milliarder kroner alene på skatterådgivning i det seneste regnskabsår ifølge Børsen.

I FSR - danske revisorer erkender administrerende direktør Charlotte Jepsen, at de nye regler vil føre til øget konkurrence.

Det er blandt andet rådgivning om skattetvister med myndighederne, som revisorerne ikke længere kan bistå med.