Advokater slås om gylden opgave

Det finske advokatfirma Hannes Snellman har med stormende succes indtaget det svenske M&A-marked. Nu er turen kommet til Danmark, hvor der bliver hård kamp om markedsandelene, for Hannes Snellman går efter at blive blandt de førende M&A-firmaer.

Det finske advokatfirma Hannes Snellman er ny aktør på det danske advokatmarked, efter at det med succes har indtaget Sverige. Målet er 50-60 mand i Danmark, og direktør Philip Risbjørn og Amanda Tonsgaard leder allerede nu efter nye lokaler til det voksende firma. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hannes Snellman lægger hårdt fra land i sit forsøg på at indtage det danske M&A-marked, og blandt danske M&A-advokater følges finnernes entré nøje. Hannes Snellmans succesrige indtog på det svenske marked har vakt opsigt, og danske M&A-advokater lover Hannes Snellman kamp til stregen i København, hvor det danske slag kommer til at stå.

Hannes Snellman gik officielt i land i København for godt et halvt år siden. I opsigtsvækkende annoncer slog Hannes Snellman på, at firmaet i Sverige gik fra 0 til 80 mand på to år, og siden har managing partner Philip Risbjørn været på hugst efter renommerede M&A-specialister blandt store danske advokatfirmaer. Foreløbig er det lykkedes at hyre 20 M&A-advokater fra store advokatkontorer. Især fra Bech-Bruun, hvor Philip Risbjørn tidligere var partner, men også fra Plesner og Horten. Målet er i løbet af tre år at få en stærk M&A-bastion på 50-60 mand, som kan tage kampen op med de etablerede M&A-advokater.

I Sverige er det bare to år efter entréen lykkedes Hannes Snellman at blive det 8. største advokatfirma målt på værdien af virksomhedstransaktioner. Firmaet pan-nordiske strategi er, at Hannes Snellman skal være førende inden for transaktioner og konflikthåndtering i alle de nordiske lande. Det gælder også Danmark.

»Vores målsætning er at være blandt de førende advokatvirksomheder i Danmark inden for transaktioner. Vi forventer, at det vil tage cirka tre år at bygge den danske operation op til realisering af den målsætning,« siger managing partner Philip Risbjørn, der også er manden bag Hannes Snellmans entré i København.

Den udmelding er til at tage at føle på, og Hannes Snellmans ambitioner tages seriøst blandt danske M&A-advokater, hvoraf flere hæfter sig ved den bombastiske entré. Branchen er ikke vant til, at en ny spiller køber sig til en stor organisationer og lægger så hårdt ud. Partnerne er angiveligt blevet fristet med en årlig hyre på en million euro, altså 7,5 mio. kr., og det kombineret med et ungt og ambitiøst team, der i langt højere grad end på de store kontorer, får indflydelse på firmaet, vurderes at give en slagkraftig organisation med tyngde.

»Med det nordiske koncept i ryggen får de en platform. De får forretning fra Sverige og skal ikke kæmpe sig ind klient for klient. De nyansatte vil også kunne trække noget forretning med sig over. Der bliver hård konkurrence,« siger en erfaren københavnsk M&A-advokat, der garanterer, at han ikke vil henvise klienter til Hannes Snellman, hvis hans egen virksomhed selv viser sig at være i interessekonflikt.

»De får kam til deres hår. De får god, sund, kollegial konkurrence,« siger han.

Accura, der især har fokus på M&A-markedet og størrelsesmæssigt er på det MA&-niveau, som Hannes Snellmann går efter, anerkender, at idéen om et pan-nordisk koncept »ikke er nogen dårlig idé«, men er også lidt forbeholden.

»De kommer nok ikke så hurtigt fra land i Danmark, selv om de har gode folk, som flytter forretning med over. I første omgang tror jeg ikke, at de kommer til at tage de store markedsandele. Jeg er ikke skeptisk, men selv om man kan rådgive i fire nordiske lande, så er man også nødt til at være god lokal. Det er en ny måde at angribe markedet på, og jeg ønsker held og lykke, men det er op til markedet, om de vil tage en størrelse som Hannes Snellman til sig,« siger Kåre Stolt, senior partner i Accura.

Formanden for brancheforeningen Danske Advokater, Lars Svenning Andersen, der også er partner hos Bech-Bruun, vil ikke forholde sig til, hvilken effekt Hannes Snellman får på det danske M&A-marked, men peger på, at Hannes Snellman har haft en bedre afsæt for succes i Sverige, hvor svensk-finske forretningsrelationer er tætte. Den fordel kan Hannes Snellman ikke bygge på i Danmark.

»Vi ser få udenlanske advokatfirmaer etablere sig i Danmark, så jeg synes, det er spændende. Jeg ønsker dem held og lykke,« siger Lars Svenning Andersen.

Philip Risbjørn understreger, at Hannes Snellman specifikt går efter en stærk danske base, men forventer også at tiltrække store internationale kunder, som typisk ser Norden som ét marked, og som vil se en fordel i kun at skulle handle med ét advokatfirma.

»36 pct. af alle væsentlige M&A-transaktioner i Danmark indeholder et grænseoverskridende nordisk element. Det er tal, der understøtter vores forretningsmodel,« siger Philip Risbjørn.