Advokater: Regler for skatterådgivning fejler intet

I kølvandet på DRs udsendelser »I skattely« har Danske Advokater sammen med blandt andet Bagmandspolitiet og Finansrådet haft første møde med skatteminister Holger K. Nielsen.

Skatteminister Holger K. Nielsen mødes med advokater, politiet og bankerne for at diskutere skatterådgivningens rammer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Både lovgivningen og det etiske kodeks for landets skatteadvokater fejler ikke noget. Problemet er de tvivlsomme rådgivere, der slår sig op på at kunne hjælpe danskerne med helt at undgå skat, og som hverken er advokater eller revisorer. 

Sådan lyder det fra Danske Advokater, der i dag har haft første møde med skatteminister Holger K. Nielsen sammen med blandt andet Finansrådet og Bagmandspolitiet. På mødet blev parterne enige om at undersøge de etiske regler og lovgivningen i deres egne brancher og så tage bestik af situationen i næste måned.»Vi har i forvejen både lovgivning og advokatetiske regler, som til sammen opstiller spilleregler for, hvad god skatterådgivning er. Vi skal rådgive folk til at betale lige præcis den skat, de er forpligtet til, hverken mere eller mindre. Problemet er, at der findes rådgivere, som ikke er medlem hos os eller hos andre brancheforeninger med stramme etiske regelsæt, og her kan man jo spørge, om den type rådgivere er reguleret stramt nok,« siger adm. direktør for Danske Advokater, Paul Mollerup.

Han understreger, at han ser positivt på, at branchens regler og virke kommer under lup.

»Det er altid fint at undersøge, om vi har brug for at ændre på de regelsæt, vi har. Det siger sig selv, at vi ikke går ind for ulovlig skatterådgivning. Hvis vi overholder loven, og det ikke er godt nok, så må man jo ændre på lovgivningen, og det har ministeren ikke lagt op til,« siger han.

Danske Advokater peger også på behovet for at fortsætte arbejdet om mere gennemsigtighed om pengestrømme på tværs af lande.Finansrådet ønsker ikke at kommentere dagens møde udover nedenstående:

»Det var et godt opstartsmøde i Skatteministeriet. Vi går konstruktivt ind i det videre arbejde, som Skat skal stå i spidsen for, når vi starter op i december,« siger underdirektør Søren Gade. 

 Berlingske Business arbejder på at få en kommentar fra Skatteministeriet.