Advokater kritiserer TV 2s bestyrelse

En række førende advokatfirmaer undrer sig over, at TV 2 ikke har sikret sig bedre mod direktør Per Mikael Jensens pludselige jobskifte til konkurrenten MTGs gratisavis-imperium Metro.

TV 2s bestyrelse burde have sikret sig mod Per Mikael Jensens pludselige afgang. Det vurderer førende advokatfirmaer over for Børsen, forud for bestyrelsens ekstraordinære møde onsdag klokken 10, hvor sagen om direktørens nye job i Metro International er på dagsordenen.

Bestyrelsen skal tage stilling til, om direktøren skal fritstilles straks. Flere eksperter og mediepolitikere mener, at han kan tilegne sig yderligere intern viden om bl.a. salget af TV 2, inden han til efteråret skifter til Metro, der har samme ejer som Modern Times Group – TV 2s største konkurrent på det kommercielle TV-marked og oven i købet en mulig køber af TV 2.

Ifølge en af landets førende advokater inden for arbejdsret, burde man dog allerede under ansættelsen have forsøgt at forhindre situationen.

"Der skal jo to til en tango. Men hvis man ikke har forsøgt at få indført en konkurrenceklausul, har man sovet i timen," siger han til Børsen. Samme melding kommer fra direktør og advokat i Ret og Råd, Christian Lundblad:

"Når man ansætter en direktør til at opbygge TV2 med en masse nye initiativer er det vigtigt, at der er ro om ledelsen. Så skal man sikre sig, at direktøren ikke uden videre kan skifte til en konkurrerende virksomhed. Det virker ikke helt, som om man har haft fokus på det her," siger han.

TV 2s bestyrelsesformand Niels Boserup oplyser til avisen, at man overvejede at indføre en konkurrenceklausul, men af flere grunde valgte at se bort fra det.