Advokater i kontakt med politiet i OW-skandale

Advokat Pernille Bigaard, kurator i OW Bunker, karakteriserer den påståede svindelsag fra Singapore som »mærkværdig«. Hun holder møder med Nordjysk Politi.

Advokat Pernille Bigaard, Plesner, Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Debel Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Værdierne fosser ud af kollapsede OW Bunker, og derfor har der endnu ikke været tid til at se nærmere på den politianmeldelse af to nu bortviste direktører fra OW Bunkers datterselskab i Singapore, som endnu ikke er foretaget.

Det siger advokat Pernille Bigaard, Plesner, om politianmeldelserne, der blev varslet fredag i en fondsbørsmeddelelse fra bestyrelsen i OW Bunker, men som endnu ikke er kommet. For nu er det op til hende at anmelde det.

»Bestyrelsen traf en beslutning om at politianmelde de to direktører, men nåede ikke at gøre det. Jeg troede, at der lå en klar politianmeldelse, som vi bare kunne køre ned og aflevere, men det gjorde der ikke,« siger Pernille Bigaard.

Sagen handler om direktøren finansdirektøren fra datterselskabet Dynamic Oil Trading i Singapore, som tabte næsten 750 mio. kr., hvilket var med til at trække hele OW Bunker ned. Ledelsen i OW Bunker kaldte i sidste uge tabet for »bedrageri«.

»Historien omkring Singapore virker mærkværdig. Jeg kan ikke sige, om der er noget kriminelt endnu, men jeg kan sige, at det er mærkværdig, at man kan oparbejde et så stort tab. Er det blevet skjult, har det bare været uklart, eller er det gået så hurtigt, at man ikke har kunnet følge med – vi ved det ikke endnu,« siger Pernille Bigaard.

Hun slår fast, at der nok skal komme en politianmeldelse.

»Det er ikke mangel på interesse for det eller mangel på opbakning til den beslutning, som bestyrelsen traf, men vi har simpelthen haft så meget andet at arbejde med. Vi er masser af folk herovre, der sidder og kæmper med at finde hoved og hale i det. Vi er i gang med at få spejlet alle IT-systemer, så vi kan kigge på det igen senere, når vi når det på et senere tidspunkt,« siger advokaten, der har orienteret politiet.

»Jeg har holdt et møde med Aalborg Politi, hvor jeg orienterede dem, og vi har aftalt, at vi holder en tæt dialog, og at jeg tager fat i dem i løbet af et par dage. Så vurderer Aalborg Politi og SØIK (også kendt som Bagmandspolitiet, red), som kommer ind over denne sag, hvordan de vil agere,« siger Bigaard.