Advokater gransker DSVs kæmpeopkøb

Flere forskellige advokatfirmaer har indledt undersøgelser af, om bestyrelsen i amerikanske UTI Worldwide har sagt ja til et for lavt bud fra danske DSV. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Jens Bjørn Andersen, topchef for transportgiganten DSV. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

DSV har budt 7,10 dollar per aktie - svarende til omkring 9 mia. kr. i alt - men størrelsen på det bud stiller en række advokatfirmaer spørgsmålstegn ved.

Ifølge Reuters er der tale om firmaerne Johnson & Weaver, Rosen Law, Levi & Korsinsky og Brower Piven. Det fremgår dog ikke, hvem selskaberne repræsenterer.

Johnson & Weaver begrunder undersøgelsen med, at der blandt andet er en enkelt aktieanalytiker, som har et kursmål på UTI-aktien på 14 dollar, selvom aktien kort inden buddet blot kostede knap 5 dollar.

Hos DSV tager man det forholdsvis roligt, at buddet på UTI Worldwide bliver undersøgt, og selskabet har ingen planer om at forhøje sit tilbud.

»Vi har offentliggjort et tilbud, som, vi mener, er attraktivt. Det står vi ved«, siger topchef Jens Bjørn Andersen til Reuters.

UTI Worldwide har ikke været tilgængelig for en kommentar, skriver Reuters.

Flere analytikere har siden fredag spekuleret i, at det ikke er helt usandsynligt, at et konkurrerende selskab kan komme op med et bud.